Conrad Murray, omul care stie probabil cel mai mult despre ultimele momente din viata lui Michael Jackson, este un cardiolog cu experienta, pe care cantaretul il angajase pentru a-i superviza pregatirea fizica inaintea seriei de concerte de la Londra, relateaza AFP.
Conrad Murray, in varsta de 51 de ani, are un istoric profesional ireprosabil si dispune de licenta pentru practicarea medicinei in California, Texas si Nevada, unde avea si un cabinet, potrivit presei locale. El si-a inchis recent clinica pentru a-si consacra tot timpul lui Michael Jackson.

Doctorul Murray a devenit figura centrala a anchetei asupra mortii lui Michael Jackson, existand marturii ca el i-a administrat cantaretului, cu scurt timp inainte de deces, o injectie cu Demerol, un analgezic puternic, arata NewsIn.

Masina lui Murray a fost confiscata de politie si remorcata de la vila din Holmby Hills la Los Angeles. Medicul a fost probabil ultima persoana care l-a vazut pe Michael Jackson in viata.

Politia de la Los Angeles a dat insa asigurari vineri, ca medicul a acceptat sa fie audiat pentru a doua oara, in prezenta unui avocat si a insistat asupra faptului ca acesta nu este vizat de o ancheta penala. "Vom avea o discutie aprofundata cu medicul pentru a discuta chestiuni inca fara raspuns ridicate de moartea lui Michael Jackson", a declarat seful adjunct al politiei, Charlie Beck.

"Anchetatorii au spus ca nu este considerat in niciun fel suspect si ca ramane martor", a declarat purtatoarea de cuvant a medicului, precizand ca acesta s-a aflat permanent la Los Angeles, de la decesul lui Michael Jackson, survenit joi. "A fost in ambulanta care l-a transportat la spital si a ramas timp de cateva ore cu familia lui Jackson pentru a-i consola".

"Dr. Murray va continua sa coopereze intru totul cu autoritatile si cere tuturor sa se roage pentru familia Jackson", incheie comunicatul.

Randy Phillips, directorul general al AEG Live, organizatorul concertelor de la Londra ale lui Michael Jackson, declarase la randul sau pentru Los Angeles Times: "Michael mi-a spus personal ca are incredere in acest om". Phillips a precizat ca doctorul Murray era prezent la repetitiile pentru spectacole si "parea sa aiba mare grija" de cantaret.

Alte ziare au scris ca medicul ar fi avut niste probleme financiare datand din 1992, care l-ar fi costat 400.000 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.