Moartea lui Michael Jackson creste considerabil cererea pentru albume ale regelui muzicii pop, primul reper fiind monopolizarea primelor 15 locuri ale topului de vanzari online pe site-ul amazon.com, relateaza Reuters.
Primul loc este ocupat de albumul aniversar lansat la 25 ani dupa aparitia discului ''Thriller" - cel mai bine vandut disc din istorie, estimat la aproximativ 50 de milioane de copii. Urmatorul loc in clasamentul vanzarilor online este ocupat de albumul ''Off the Wall", care include primul hit din cariera solo a artistului, "Don't Stop 'Til You Get Enough". Pe locul trei se afla discul ''Bad", lansat in 1987, in timp ce ultimul sau album, ''Invincible", lansat in 2001 este doar al 10-lea, scrie NewsIn.

Celelalte albume din Top 15 sunt, in majoritate, compilatii ale hit-urilor sale lansate solo sau cu Jackson 5. Ierarhia este stabilita la doar cateva ore dupa decesul vedetei.

"Talentul si magnetismul lui au schimbat peisajul muzical pentru totdeauna", a declarat Howard Stringer, managerul Sony Corp Chairman - corporatie din care parte casa de discuri ce a lansat albumele artistului incepand din anii '80.

Michael Jackson a murit, joi, la varsta de 50 de ani intr-un spital din Los Angeles, unde fusese transportat de urgenta in urma unui stop cardiac, veste ce a provocat o unda de soc pe masura celebritatii planetare a celui supranumit regele muzicii pop. Artistul a concertat inclusiv in Romania, in 1992 si 1996.

Decesul regelui pop intervine in momentul in care cantaretul spera sa-si faca marea intoarcere pe scena, in aceasta vara, cu o serie de concerte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.