Decesul neasteptat al lui Michael Jackson, cu cateva saptamani inainte de o serie de concerte care ar fi trebuit sa il relanseze, era in continuare inconjurat de mister astazi, iar speculatiile incepusera deja sa circule, relateaza Reuters.
In aceasta dimineata erau cunoscute putine detalii despre circumstantele mortii artistului, dar acesta ar fi fost inconstient si nu ar mai fi respirat in momentul in care a ajuns la centrul medical UCLA, iar medicii nu au mai reusit sa il reanimeze. Corpul sau neinsufletit a fost dus cu elicopterul de la spital la medicul legist, joi noaptea, informeaza NewsIn.

Brian Oxman, un purtator de cuvant al familiei Jackson, a declarat pentru CNN ca familia era ingrijorata pentru starea de sanatate a starului si ca a incercat in van, luni de zile, sa il convinga sa accepte ingrijiri.

"Michael a mers la repetitii de cateva ori, se straduia foarte mult sa poata face repetitiile", a spus Oxman, referindu-se la pregatirile pentru cele 50 de concerte pe care urma sa le sustina artistul la Londra, in luna iulie. "Medicamentele pe care le lua il impiedicau, ranile - si-a rupt o vertebra si un picior cand a cazut de pe scena - il impiedicau", a adaugat Oxaman.

Potrivit lui Oxaman, starul lua medicamente pentru a fi din nou in forma in vederea programului lung de concerte prevazute pentru aceasta vara la Londra."nu a fost ceva neasteptat (...), din cauza medicamentelor pe care le lua". "Oamenii din anturajul lui i-au permis sa aiba acces la medicamente. Daca va ganditi ca a fost vorba despre un abuz de medicamente in cazul Anna Nicole Smith, nu e departe de ceea ce am asistat si in viata lui Michael Jackson", a adaugat el

Fosta starleta si fotomodel Playboy, Anna Nicole Smith a murit in 2007, la 39 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente. Doi medici si avocatul ei sunt inculpati in California pentru ca i-au permis in mod impropriu accesul la medicamente.

"Nu stiu cate medicamente lua, dar am auzit din familie ca era o cantitate foarte mare", a spus Oxman referindu-se la Jackson.

La randul sau, un fost purtator de cuvant al lui Jackson, Michael Levine, a declarat pentru AFP ca nu este surprins de moartea fostului sau client. "Trebuie sa marturisesc ca nu am fost surprins de vestea tragica de azi", declara el intr-un e-mail. "Michael a urmat un drum incredibil de dificil si adesea autodistructiv, de ani de zile. Talentul sau era indiscutabil, dar la fel si disconfortul fata de regulile acestei lumi. O fiinta umana nu poate suporta un asemenea nivel de stres", a adaugat el.

Pe de alta parte, Uri Geller, prieten apropiat al lui Michael Jackson, este de parere ca moartea starului ar fi putut fi provocata de stresul concertelor de relansare. "Cred ca stresul, anticiparea si pasiunea pe care le simtea, pentru ca voia sa aiba un come-back reusit, l-au doborat. (...) Poate stresul l-a omorat, eu asa cred", a spus Geller, care locuieste in apropiere de Londra.

"Sunt zdrobit, sunt foarte-foarte trist. Ma rog pentru sufletul lui", a declarat pentru BBC israelianul, celebru pentru capacitatea sa de a indoi linguri in fata camerelor de filmat fara sa le atinga. "Inca incerc sa imi pastrez o speranta slaba ca nu este adevarat. Este prea ireal pentru mine sa concep ca Michael nu mai este printre noi", a adaugat el. Michael a fost martorul lui Geller cand acesta si-a reinnoit juramintele de casatorie, in 2001.

"Michael era in forma pentru ca se antrena si repeta pentru spectacolele" de la Londra, a spus vedeta de televiziune.

Tarak Ben Ammar, prieten si fost manager al lui Michael Jackson, i-a calificat vineri drept "criminali" si "sarlatani" pe medicii care au profitat de faptul ca starul era ipohondru, dandu-i medicamente in cantitati mari, relateaza AFP. "Este clar ca in aceasta poveste criminali sunt medicii care l-au ingrijit de-a lungul intregii cariere, i-au distrus fata si i-au dat medicamente pentru a-i calma durerile", a spus Tarak Ben Ammar, producator de film si om de afaceri tunisian, intervievat de postul de radio francez Europe 1.

"Nu putea sa doarma, asa ca lua somnifere. Era un ipohondru si nu se stia niciodata clar daca este bolnav, pentru ca era inconjurat de medici sarlatani care traiau de pe urma bolilor lui, care ii facturau mii si mii de dolari pentru medicamente, vitamine" si asa mai departe, a continuat Ben Ammar, care a fost manager al lui Michael pentru un turneu mondial de la sfarsitul anilor '90.

Potrivit lui, Michael Jackson a murit "din cauza unei crize cardiace, pentru ca lua tot felul de medicamente", dar fostul sau manager spune ca nu l-a vazut niciodata drogandu-se. "Se hranea prost, nu ducea o viata foarte sanatoasa, nu putea sa faca sport. Toate astea ar fi avut aceleasi consecinte in cazul oricarei fiinte umane", a conchis el.

O autopsie urmeaza sa aiba loc vineri. Dar autoritatile au avertizat ca ar putea dura cateva saptamani pana cand va fi cunoscuta cauza mortii, pentru ca trebuie asteptate rezultatele testelor toxicologice, care vor determina daca Michael Jackson avea in corp droguri, alcool sau medicamente.

Agentii departamentului de jafuri si crime din cadrul politiei din Los Angeles au perchezitional locuinta artistului, situata in cartierul de lux Holmby Hills din Los Angeles, la ordinele comandantului William Bratton. Operatiunea a fost calificata, insa, drept o chestiune "obisnuita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.