Oscarul pentru cel mai bun film al anului va fi acordat, din 2010, unei pelicule alese din 10 productii finaliste, in loc de cinci, cum s-a intamplat pana in 2009, au anuntat, miercuri, reprezentantii Academiei Americane de Film.
"Dupa mai bine de sase decenii, Academia revine, partial, la forma ei initiala, atunci cand competitia era mult mai generoasa la principala categorie de premii a anului. Desigur, rezultatul final va fi acelasi - un singur laureat la categoria cel mai bun film, dar in finala vor fi jurizate 10, in loc de cinci filme", a declarat presedintele Academiei Americane de Film, Sid Ganis, citat de NewsIn.

Premiile Oscar, considerate drept cele mai importante distinctii ale cinematografiei mondiale, sunt acordate, din 1929 incoace, de Academia Americana de Film. Aceasta a luat fiinta pe 11 mai 1927, ca organizatie profesionala dedicata avansarii artei si tehnologiilor de producere a filmelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.