Darth Vader din "Star Wars", Hannibal Lecter din "The Silence of the Lambs" si Henry F. Potter din "It's a Wonderful Life" ocupa primele trei locuri in topul celor mai rele personaje de film din istorie, potrivit unui clasament realizat de cotidianul britanic The Times
  • Liderul originalului clasament, Darth Vader, a aparut pe marile ecrane in 1977, odata cu celebrul "Star Wars", regizat de George Lucas. Putini stiu ca personajul interpretat de David Prowse si-a imprumutat vocea de la un alt actor, James Earl Jones, insa notorietatea lui mondiala a fost data, fara indoiala, de inconfundabilul costum negru, cu pelerina si casca.



  • Al doilea in top, criminalul canibal Hannibal Lecter, interpretat de Anthony Hopkins, a fost lansat in 1991 si le-a dat fiori spectatorilor, dar mai ales agentului FBI jucat de Jodie Foster.



  • Henry F. Potter, aflat pe locul al treilea, este personajul cel mai credibil din punct de vedere al corespondentilor in realitate. Interpretat de Lionel Barrymore, Potter este un om de afaceri rapace si fara scrupule, care, in filmul "It is a Wonderful Life", doreste sa puna stapanire pe un oras, cu orice pret. Pelicula realizata in 1946, ce il are ca protagonist pe James Stewart, este cel mai difuzat film in perioada sarbatorii Craciunului, in special in SUA, potrivit NewsIn, care citeaza The Times




4. Norman Bates (Anthony Perkins) – Psycho (1960)

5. Alex Forrest (Glenn Close) – Fatal Attraction (1987)

6. Count Orlock (Max Schreck) – Nosferatu (1922)

7. The Joker (Cesar Romero, Jack Nicholson, Heath Ledger) - Batman films

8. Nurse Ratched (Louise Fletcher) – One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975)

9. Gordon Gekko (Michael Douglas) – Wall Street (1987)

10. Hans Gruber (Alan Rickman) – Die Hard (1988)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.