Isabelle Huppert, John Malkovich si Antonio Banderas vor fi premiati cu distinctii speciale in timpul Festivalului International de Film de la Karlovy Vary, care va avea loc in Republica Ceha intre 3 si 11 iulie, au anuntat organizatorii, informeaza AFP.
Actrita franceza Isabelle Huppert, care va prezenta la Karlovy Vary cel mai recent film al lui Benoit Jaquot, "Villa Amalia", si va participa la retrospectiva cineastului Patrice Chireau, va primi un Glob de cristal pentru contributia sa artistica exceptionala, la fel ca actorul american John Malkovich. Spaniolul Antonio Banderas va primi premiul special al presedintelui festivalului, informeaza NewsIn.

John Malkovich va prezenta thriller-ul "The Dance Upstairs", prima productie pe care a regizat-o in 2002 si documentarul "Which way home" produs de el, premiat recent la festivalul Sundance.

Realizatorul Milos Forman va reveni in tara sa natala pentru a prezenta versiunea filmata a operei sale jazz "Promenade bien payie", pe care a montat-o in 2007 pe scena prestigiosului Teatru National din Praga.

Pentru cea de-a 44-a editie festivalul va reuni peste 800 de profesionisti cu 19 premiere mondiale, printre care si "Villa Amalia" in competitia oficiala. In afara selectiei oficiale vor mai concura, la alte categorii, 14 scurtmetraje, 16 documentare si 15 de filme din estul Europei (la sectiunea "East of the West" destinata promovarii tinerilor cineasti din Europa de Est). Anul trecut, festivalul a atras peste 145.000 de spectatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.