Trupa rock "X-plod", formata din copii cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani, va reprezenta Romania la Wacken Open Air (W:O:A) din Germania, unul dintre cele mai cunoscut festivaluri de rock din Europa si cel mai mare in aer liber din lume, care va avea loc in perioada 30 iulie-1 august.
X-plod a castigat, pe 13 iunie, finala nationala a Metal-Battle Romania, care s-a desfasurat in cadrul Festivalului Rockin' Transilvania de la Sibiu. Cele sapte trupe finaliste au fost selectate din 23 de formatii de catre un juriu german, reprezentanti ai organizatorilor de la Wacken. In finala, X-plod s-a batut de la egal la egal cu formatii de adulti cunoscute scenelor si festivalurilor romanesti, precum Thunderstorm, L.O.S.T., R.U.S.T., Betrayer, Fortuneteller si Spectral. Juriul mixt, romano-germano-maghiar, i-a desemnat pe copiii de la X-plod, cu maximum de puncte, drept trupa ce va reprezenta Romania la Wacken Open Air, in Germania.

Este pentru prima oara cand o trupa romaneasca intra in celebra competitie de la Wacken, Metal Battle, si pentru pentru prima oara in istoria festivalului cand o trupa de copii va urca pe prestigioasa scena rock, in fata a 85.000 de spectatori.

Trupa X-plod este formata din Andrei Comaroni (vocal, chitara ritm) in varsta de 11 ani, Cristian Comaroni (chitara lead) -15 ani, Mihai Cerbu (bass) - 15 ani si Mihai "Bubu" Cernea (tobe), in varsta de 15 ani, fiul Crinei Mardare. X-plod a fost formata in iunie 2006, membrii fondatori fiind fratii Comaroni. In 2007, s-au alaturat trupei "Bubu" Cernea, considerat cel mai bun tobosar la categoria sa de varsta, si Mihai Cerbu, un foarte bun basist. In vara acestui an, trupa isi va lansa primul album, care va contine piese compuse de membriii formatiei ("Noaptea lupilor", "Rock Ad-Hock", "Vis-Aviz", "Egoistul", "Piticul", "Oceanul" si "Epilog"), trei coveruri ("TNT" - AC/DC, "Smoke on the water" - Deep Purple si “Master of Puppets” - Metallica) si balada lui Ciprian Porumbescu.

X-plod va concura in cadrul festivalului alaturi de 20 de trupe de adulti din intreaga lume. Copiii rockeri sunt decisi sa urce pe podiumul de la Wacken. Ei au inceput repetitiile inca din aceasta saptamana, sub supravegherea Crinei Mardare si a lui Misu Cernea, cei doi dorindu-si sa-i aduca la maximum de performanta pana la data competitiei

Celelalte 20 de trupe formate din adulti cu care X-plod va concura sunt din Austria, Belgia, Brazilia, China, Croatia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Israel, Italia, Lituania, Luxemburg, Mexic, Olanda, Norvegia, Polonia, Spania si Elvetia.

Metal Battle este un concurs fondat in 2004, in cadrul W:O:A, pentru a promova viitoarele generatii ale muzicienilor heavy metal si rock. Reckless Tide, o trupa din Germania, a castigat in 2004 premiul I si au semnat un contract pentru lansarea unui album cu Label Armaggeddon Music. Castigatori din anii urmatori sunt acum nume cunoscute pe piata muzicala, trupe precum Gorilla Monsoon, Drone, Torture Squad din Brazilia sau Fading din Israel.

W:O:A are loc anual, incepand din 1990, in Wacken, un orasel din landul german Schleswig Holstein. Festivalul atrage toate tipurile de fani ai muzicii metal - black metal, death metal, power metal, gothic metal si folk metal - din toata lumea. La inceput, festivalul era un mic eveniment in care cantau trupe germane, insa din 1998 a devenit cel mai important festival din calendarul european de metal si inclde anual peste 70 de trupe din Europa, America de Nord si Australia. W:O:A are loc de obicei la inceputul lui august si dureaza trei zile, in care spectatorii campeaza pe cateva locuri special amenajate in jurul ariei in care se desfasoara festivalul. Trupele participante canta pe patru scene separate.
Editia din 2009 a atins un record in ceea ce priveste vanzarile de bilete, acestea fiind epuizate inca din decembrie 2008. Cele peste 70.000 de bilete s-au vandut cu 200 de zile inaintea inceperii festivalului. Printre trupele confirmate pentru editia de anul acesta se numara Motörhead, Napalm Death, 5th Avenue, Airbourne, Amon Amarth, Anthrax, Bring Me the Horizon, Bullet for my Valentine, The Fading, Heaven and Hell, Heaven Shall Burn, In Extremo, In Flames, Machine Head, Mägo de Oz, Rage, Walls of Jericho.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.