Cat ai plati pentru o noapte intr-o conducta de canal? Dar pentru a fi oaspete exclusiv pe acoperisul Muzeului de Arta Contemporana din Leipzig?

Iata doar cateva locatii care promit experiente la superlativ...Si pana la urma, de ce ai avea nevoie de un avion care oricum nu zboara?



  • Jumbo Hostel (Stockholm):

Te-ai gandit vreodata ce s-ar intampla daca pilotul avionului tau ar adormi pentru cateva ore? Ei bine, nu s-ar intampla nimic...cel putin nu grav! Asta daca ai hotarat sa iei un Boeing 747 Jumbo Jet. Sa 'iei' de fapt este impropriu spus pentru ca acest avion te poate transporta cel mult in lumea viselor, din moment ce vorbim despre primul hotel-aeronava din lume. Un Boeing 747 Jumbo Jet care a fost salvat de la fiare vechi si transformat intr-un hotel cu 25 de camere. Si unde ar putea fi amplasat un hotel-avion? Bineinteles intr-un aeroport, mai precis aeroportul Arlanda din Stockholm.


  • Everland (Paris):

De cate ori nu ti-ai dorit sa ai un hotel numai pentru tine? Daca iti spun ca e posibil, si mai mult de-atat, in principiu poate fi amplasat unde vrei tu? Chiar daca unde vrei tu ar insemna acoperisul Muzeului de Arta Contemporana din Leipzig, Germania, sau acoperisul Palatului Tokyo din Paris cu vedere directa la Turnul Eiffel. Da, este posibil pentru ca exista Everland un concept-hotel, format dintr-o singura camera echipata cu baie, un pat enorm si lounge-ul (sau locul pentru odihna). Everland este de fapt o opera de arta, si numai in situatii exceptionale se poate inchiria insa pentru o singura noapte si o singura persoana. Opera apartine designerilor din Suedia, Sabina Lang si Daniel Baumann, fiinda create in 2002. De atunci, hotelul a calatorit in Yverdon, Leipzig si in Paris, unde se afla si in momentul de fata.


  • Das Park Hotel (Austria):

Cum ar fi sa mergi la hotel si sa platesti exact cat vrei tu? Un hotel cu camere facute din conducte-gigant din beton, de la canalizare, suna putin cam ciudat, dar acest model de arta abstracta ar putea fi folosit drept exemplu pentru a oferi cazare ieftina oriunde in lume. Ce inseamna ieftin, inseamna exact cat consideri tu ca merita sa platesti. Aceste sectiuni de beton de 9,5 tone sunt de fapt produse standard pe care le poti gasi in aproape orice fabrica de beton. Camera contine un pat dublu foarte confortabil si in principiu cam atat, dar poate compenseaza faptul ca Dunarea iti curge chiar prin fata usii, in parcul Rodl din Ottensheim, Austria. Si ar fi bine sa dormi in pijamale, pentru ca asa cum tu poti admira exteriorul si trecatorii, deasemenea trecatorii pot privi in interior.


  • Green Magic Treehouses (India):

Intotdeauna ti-ai dorit o casuta in copac, in care sa te ascunzi de cate ori iti veneau toate matusile sacaitoare in vizita? Se presupune ca acum esti adult si nu te mai ascunzi ci.. iti iei concediu intr-o casuta in copac. La Green Magic Treehouses din Kerela, gasesti casute construite in copaci de 90 de metri inaltime, ascunse in padurile tropicale din India. Vin la pachet cu bai private si apa curenta, telefon, iar daca vrei mai multa adrenalina alege una cu acces la podurile care atarna. Toate casele sunt construite din materiale eco, si au acces la o sursa de energie alternativa, evitand astfel metodele conventionale de racordare la energia electrica. Aceasta, impreuna cu abundenta de flora si fauna, transforma Kerela intr-un loc unic pentru a-ti petrece vacanta.


  • Giraffe Manor (Kenya):

Intotdeauna ti-ai ales etajele superioare pentru a te feri de privirile indiscrete? Ce-ar fi sa iti intre pe geam chiar oaspetele special de la micul dejun? Nu te speria, nu vrea sa fure nimic, a venit doar sa te salute, pentru ca are gatul atat de lung incat isi permite! Giraffe Manor este un mic hotel exclusiv, inconjurat de 140 de acri de paduri indigene, localizat in apropiere de Nairobi, capitala Kenyei. Hotelul este renumit pentru oaspetii sai permanenti si anume o turma de girafe Este singurul loc din lume unde va puteti bucura de experienta hranirii si fotografierii girafelor peste masa unde luati micul dejun, in fata usii, in timpul cinei, sau chiar in propria camera unde girafa indiscreta si-a bagat capul, neiinvitata. Pe langa girafe, proprietatea adaposteste numeroase specii de pasari, familii de mistreti, si specii unice de antilope.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.