Prefectul judetului Arges, Marcel Proca, a anuntat ca a dispus suspendarea permisului de conducere pentru cantaretul de manele Vali Vijelie, cerand Judecatoriei Pitesti anularea documentului.
Prefectul a precizat ca in cazul dosarului cantaretului Valentin Rusu, cunoscut cu numele de scena Vali Vijelie, exista nereguli in ceea ce priveste viza de flotant.

"S-a cerut anularea permisului domnului Valentin Rusu pentru nerespectarea procedurilor legale pentru obtinerea mutatiei", a precizat prefectul Marcel Proca, citat de NewsIn.

Vali Vijelie are buletin la Bolintin Deal, judetul Giurgiu, iar in data de 29.02.2008 si-a facut mutatie in comuna argeseana Babana, sat Ciobanesti. Se pare ca imobilul respectiv este, de fapt, o casuta din lemn unde nu se poate locui.

Potrivit datelor din dosar, Valentin Rusu, alias Vali Vijelie, a sustinut examenul pentru permisul auto, categoria B, la data de 14.03.2008.

Numarul total al cererilor depuse la Judecatoria Pitesti pentru anularea permiselor obtinute in mod fraudulos la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges a ajuns la 380. Pana acum, 71 de persoane au predat permisele la sediul Politiei Rutiere Arges.

Toti cei care au adus documentele la politie au primit dovezi care atesta ca au predat permisele, dar care nu le permit sa mai conduca autovehicule pe drumurile publice. Persoanele in cauza au fost introduse in baza de date a Politiei Rutiere. Daca vor fi prinse la volan, vor fi cercetate penal pentru conducere fara permis, au precizat politistii. Dintre cele 71 de persoane care au depus permisele, 70 au depus contestatie la ordinul de suspendare, invocand prezumtia de nevinovatie.

Prefectura Arges i-a suspendat permisul de conducere primarului sectorului 4 Bucuresti, Cristian Poprescu Piedone, in data de 25 mai. Aceeasi masura a fost dispusa, pe data de 1 iunie, si pentru fotbalistii Adrian Ropotan si Cosmin Moti.

In cazul lui Ropotan, prefectul a precizat ca este vorba de "neindeplinirea conditiilor legale de stabilire a domiciliului". "El avea domiciliul in Slobozia, judetul Ialomita, iar pe 26 martie 2007 a obtinut domiciliul in Pitesti, pentru ca, doua zile mai tarziu, pe 28 martie 2007, sa sutina examenul pentru categoria B. Pe cererea de viza a semnat sectoristul, dar nu si titularul spatiului", a declarat prefectul Marcel Proca.

Numele fotbalistului Cosmin Moti, de la echipa Dinamo, a aparut inca de la inceput in scandalul obtinerii permiselor auto in mod fraudulos la Pitesti, cand s-a aflat ca si-a obtinut viza de flotant la Pitesti, desi el locuieste in Capitala. Se pare ca dosarul acestuia a intrat in atentia anchetatorilor, ca urmare a neregulii referitoare la adresa de domiciliu. Primul termen in instanta in procesul de anulare a permisului pentru fundasul dinamovist a fost stabilit la Judecatoria Pitesti pe data de 17 iunie.

Operatiunea de verificare a dosarelor in baza carora se considera ca au fost eliberate in mod fraudulos permise a fost demarata in data de 10 martie la SPCRPCIV Arges, fiind analizate 4.966 de dosare.

DNA a trimis in judecata, in luna decembrie a anului trecut, 28 de persoane, dintre care 22 in stare de arest preventiv, in legatura cu fraudarea examenelor pentru obtinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.