Romania are de putin timp un nou cantaret de manele. Nu este vorba de vreun alt solist mai bronzat de la natura, nici macar de un roman, ci de un italian.
Ciro de Luca s-a nascut in Italia, la Napoli. Din 1999, s-a stabilit in Romania si recent s-a hotarat sa se lanseze in muzica. Anul trecut a scos pe piata un album care a fost usor trecut cu vederea din cauza promovarii slabe. Acum insa, Ciro are gata inregistrat un nou disc cu care vrea sa sparga piata muzicala. Din cele 12 piese noi, trei sunt manele sau cel putin influentate de acest stil balcanic. Celelalte pot fi incadrate in stilul dance-italian. El a recunoscut ca a ales sa includa manele in repertoriul sau pentru a putea cuceri si marele segment de public iubitor de ritmuri orientale.

DUET CU LIVIU MITITELU

Ciro a inregistrat o prima piesa cu Liviu Mititelu, cunoscut publicului roman drept Liviu Guta. Melodia, jumatate in italiana, jumatate in romana, este intitulata "Poveste de iubire" si se aseamana cu hitul lui Nino D'angelo "Senza giacca e cravata". Si pentru ca Nino D'angelo a facut furori in Romania, Ciro de Luca a mai preluat si inclus pe album un alt slagar de-al napolitanului, "Esci Sole".

PRIETEN CU ADI MINUNE

Albumul italianului, intitulat "Amore e gelosia", a fost inregistrat la casa de discuri Amma, specializata in a scoate manele pe banda. Ciro a cunoscut astfel majoritatea cantaretilor de gen din Romania. El s-a imprietenit si cu Adrian Minune si Adi de la Valcea. Pe viitor nu exclude o colaborare cu alti grei ai acestui stil musical. Ciro ne-a declarat ca, pentru el, manelele sunt muzica napolitana. "Sunt asemanatoare cu muzica cantata unde m-am nascut eu", ne-a spus el.

ITALIENII ADORA MANELELE

Saptamana viitoare Ciro va filma videoclipul pentru piesa "Anima mia". Melodia cu puternice influente maneliste se bucura deja de un mare succes in Italia. Macaronarii danseaza pe rupte pe ritmurile ei balcanice. Joi seara, italianul si-a lansat noul album printr-o petrecere privata intr-o cafenea din Bucuresti. Au onorat cu prezenta Daniel Buzdugan, sosit cu piciorul in ghips, Mihai Morar, Mihai Albu si sotia sa, Octavian Ursulescu, Wilmark. Au lipsit insa mult-asteptatii Pepe si Oana Zavoranu. Ciro a cantat piesele dance de pe noul album, insa s-a ferit sa le includa in program si pe cele considerate manele. Intrebat de ce le-a ocolit, Ciro a ridicat din umeri si a zambit cu subinteles.

MAMA ROMANCA

Ciro de Luca are 35 de ani, s-a nascut in Napoli, iar mama lui este romanca. Italianul canta de 22 de ani, dar cariera lui a inceput prin reprezentatii in cabarete si in teatre de comedie.

Prima formatie in care a cantat s-a numit "Gipsy Fint", in anul 1991. Trei ani mai tarziu, a parasit trupa si s-a lansat solo. Ciro a scris piese pe care le-a cantat si Nino D'Angelo. In 1999, s-a stabilit in Romania si a participat la Festivalul de la Amara. S-a indragostit de tara noastra si de Mary si a ramas aici. Acum este angajat al Filarmonicii din Ploiesti. Primul album scos in Romania s-a numit "Sole, cielo e mare". Este autorul a 80 de piese, dintre care 40 sunt scrise de el, iar celelalte sunt cover-uri sau scrise de alti autori pentru el. In 2003, a castigat Festivalul din Napoli si Festivalul Latino-american din Roma.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.