Masurand doar 54 de centimetri, la 15 ani, Jyoti Amge este cea mai mica fata din lume, potrivit Cartii Recordurilor din India. Tanara, care cantareste doar 5 kilograme, sufera de o forma rara de nanism, boala denumita achondroplasia
Departe de a fi nefericita din cauza dimensiunilor ei, Jyoti este foarte mandra de statura sa, dar si de celebritatea pe care i-a adus-o aceasta afectiune. Sunt mandra de faptul ca sunt cea mai mica fata din lume si imi place atentia care mi se acorda. Nu mi-e frica pentru ca sunt mica si nici nu regret acest lucru", a declarat tanara pentru Daily Mail.

In ciuda situatiei sale, Jyoti duce o viata absoult normal. Este eleva la o scoala locala din Nagpur, India, unde beneficiaza de conditii speciale, printre care o uniforma scolara minuscula si un birou facut special pentru dimensiunile ei. "Eram speriata cand am mers prima oara la scoala, dar acum sunt bine. Imi place. Am un birou cu un scaun special pentru mine si sunt o eleva normala", a adaugat ea.

Ca orice adolescenta, Jyoti iubeste muzica si shoppingul, visand ca intr-o zi sa devina actrita la Bollywood, lucru ce pare a nu fi atat de departe, de vreme ce micuta a inregistrat deja un album cu vedeta ei preferata de muzica pop, indianca Mika Singh. In plus, de maine seara, ea va aparea in emisiunea "Bodyshock", difuzata de postul britanic de televiziune Channel 4.

Cu toate acestea, visul lui Jyoit ar putea fi distrus din cauza unei fracturi la ambele picioare, care nu s-au vindecat niciodata, tocmai din cauza dimensiunilor reduse ale corpului.

"Nimeni nu stie de ce este atat de mica, insa Jyoti este draguta, iar noi o iubim foarte mult", a marturisit mama fetei.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.