LifeStar 8 Iunie 2009 14:30
Actrita Claudia Cardinale a declarat, duminica, la Cluj, ca cinematograful s-a transformat intr-o afacere, in timp ce la inceputul carierei sale era nu vis, transmite corespondentul NewsIn
"Eu cand am inceput, in 1958, cinematograful era cu adevarat un vis, acum e mai mult business, apoi e si problema banilor. Pe atunci, daca se incepea un film nu se stia niciodata daca se finaliza, era intra-adevar o aventura de fiecare data, acum totul este mult mai calculat”, a spus actrita.

Intrebata de ce crede ca s-a schimbat cinematograful, Claudia Cardinale a spus ca e vina televiziunilor. „In anii ’60 era intr-adevar un lucru minunat cinematograful, erau marii regizori. Imi pare rau, dar cu venirea televiziunilor totul s-a schimbat, a inceput concurenta dintre televiziune si cinematograf, dar cinematograful nu poate muri”, a afirmat actrita.

Actrita Claudia Cardinale a fost prezenta sambata si duminica la cea de a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Sambata seara, in cadrul galei de inchidere, ea a primit premiul pentru intreaga cariera oferit unei personalitati din cinematografia europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.