In aceasta seara, telespectatorii PRO TV vor asista la ultimul act al emisiunii "Teo" din acest sezon. Asta nu inseamna insa ca Teo Trandafir intra in vacanta pana la toamna. Nici vorba, pentru ca in curand va pleca la drum prin toata tara cu scopul de a descoperi ce se intampla in casele telespectatorilor. La final de sezon, Teo a acceptat sa tragem linie, dezvaluindu-ne in acelasi timp cam ce si-ar dori sa gaseasca in casele romanilor pe parcursul caravanei.

- A mai trecut un sezon de "Teo", un sezon care, fie vorba intre noi, numai linistit nu a fost. Cum arata tabloul general al sezonului care tocmai se incheie?

- Arata... ascendent. De la inceputul anului si pana acum am crescut, ne ducem in sus. Si asta in conditiile in care, in Romania, nici o emisiune de divertisment nu a avut o viata atat de lunga ca a emisiunii noastre. Segmentul de public care ne intereseaza este alaturi de noi si, de acum incolo, obiectivul nostru este sa ne pastram publicul pe care am reusit sa-l cucerim.

- La un moment dat, emisiunea a fost luata la tinta cu tot felul de acuzatii: pe de-o parte, infuzia de manelisti invitati in platou si, pe de alta parte, zvonurile cum ca Teo ba nu mai are audienta, ba are... Ce efect au avut aceste "sageti" asupra ta?

- Sincera sa fiu, m-au ranit foarte tare, cu atat mai mult cu cat sunt foarte nedrepte. Aceste acuze vin din perspectiva unor oameni care judeca foarte simplist. In emisiune, noi avem invitati din toate categoriile care fac ceva si daca printre ei se afla si manelisti, sunt invitati in emisiune. Regula e asta: daca cineva face ceva, este invitat! Asa ca este clar ca nu se va schimba nimic in urma "sagetilor". Insa, repet, daca au avut ca scop sa ma raneasca, au reusit.

- Cunoscandu-te de ceva vreme, stiu ca te enerveaza anumite lucruri care apar in presa. Care ar fi ele si, daca ar fi sa facem un interviu "enervant", cam ce ar trebui sa te intreb ca sa te scot din sarite?

- Ma enerveaza intrebarile negandite. Ma enerveaza ziaristii care ma intreaba: "Ce filme preferati?", "Care e ultima carte citita?", "Ce vedete de televiziune urmariti?". Mi se pare ca este o lipsa de respect. Este ca si cum mi-as intreba eu invitatii: "Cand ati debutat?" si "Ce planuri de viitor aveti?". Ma mai enerveaza jumatatile de adevar. De exemplu, daca vine un ziarist la mine si ma intreaba: "Aveti aragaz acasa?". Eu zic da, iar titlul este: "Teo Trandafir este innebunita dupa aragazuri". Sau imi cumpar un inel, iar titlul este "Teo a devastat un magazin de bijuterii".

Si pentru ca te cunosc, o sa-ti spun care e cartea mea preferata: "Jurnalul lui Tetelu".

Rugaciune: "Doamne ajuta-ma, Caci as vrea/Sa dau un interviu inteligent/Fara sa vorbesc".

- Revenind la emisiune, este clar ca un prezentator de divertisment trebuie sa fie impartial si sa stie sa treaca peste propriile preferinte. Si totusi, este normal ca ele sa existe. In cazul tau, care ar fi acestea?

- Nimeni nu cred ca se asteapta de la un prezentator de divertisment sa fie obiectiv. Trebuie sa fie vesel, iar veselia implica subiectivitate. Eu am nonpreferinte: invitati aroganti, caustici, tensionati. Sunt genul de invitati care nu te "urmeaza" in timpul unei emisiuni, care cauzeaza divertismentului.

- Pe parcursul anilor, in platoul emisiunii au trecut o multime de fete cunoscute, s-au spus o sumedenie de lucruri hilare... Cum ar zugravi Teo peisajul show-bizz-ului romanesc, tinand cont strict de experientele traite pe platoul de la Buftea?

- Colorat, amuzant, light. Divertismentul din Romania e diferit de cel din Statele Unite, care isi propune sa controleze lumea. Aici, doar o coloreaza, nu traieste o viata proprie.

- Ce ai elimina din acest peisaj pestrit?

- N-as elimina nimic, as adauga! Ce sa elimini cand exista atat de putine lucruri? La francezi exista un om care canta din pompite. Are un costum facut numai din pompite si le apasa cu barbia, cu mainile, cu picioarele si canta muzica clasica. Noi n-avem oameni care sa danseze din fata, cum am vazut la o televiziune din Germania. Divertismentul e un balci cu studii superioare. Iar pentru balci iti trebuie si femeia cu barba. In schimb, noi vrem sa eliminam si femeia fara barba...

- Dupa "Teo", te pregatesti de caravana. La un moment dat, ai spus cam asa: "Din pacate, in televiziune nu ai o imagine a telespectatorilor si vreau sa schimb asta". Ce te astepti sa gasesti in casele pe care le vei vizita? Stiu ca pare o intrebare tampita, insa cum poti incerca sa schimbi ceva cand nu stii exact ce?

- Mi-ar placea sa gasesc seturi de pahare din semicristal, sa revad tabloul cu fructe si stalactite pe tavan. Noi avem acum tavane false si spoturi care sunt practic aceleasi lucuri si de care m-am saturat. Vreau sa vorbesc romaneste cu o alta limba, cea a apartamentului omului simplu. Vreau sa-mi aduc aminte de tot ceea ce aprecia mama intr-o casa, in caminul nostru. Este un privilegiu. Vreau sa ma uit la televizor din locul in care se uita ei, sa facem schimb de locuri. Sa ne intelegem reciproc, astfel incat ei sa ma critice mai putin, iar eu sa-i apreciez mai mult.

- In toata perioada asta de caravana, ce se va intampla cu Maia? Cu cine va sta ea cat timp vei fi plecata?

- Problema este rezolvata de anul trecut. Voi face naveta ca si anul trecut, doar ca in loc sa plec la Constanta in fiecare saptamana, o sa plec in alte orase.

- Ce se va intampla dupa caravana si pana cand vei cu "Teo"? Exista vreo destinatie sau vei profita de aceasta perioada pentru a fi aproape de Maia?

- Vreau sa stau o luna cu Maia, sa se sature de mine, sa se plictiseasca de mama ei, sa astepte cu nerabdare sa mai plec de pe capul ei...


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.