LifeStar 4 Iunie 2009 17:54
"One man show", un spectacol inedit marca Ioan Gyuri Pascu, cu intamplari din viata artistului comentate in registru comic, alternate cu piese muzicale inedite, va avea loc pe scena cinematografului Patria din Capitala, pe 15 iunie, anunta organizatorii.
Proiectul acestui spectacol s-a nascut din ideea unui show-experiment, pe care un prieten al artistului, proprietar al unui club, i l-a comandat acestuia, recent, relateaza NewsIn.

"Totul a pornit dintr-o joaca; m-am gandit sa fie ceva nou. Sotia mi-a sugerat ca show-ul sa poarte numele <Life story>. Asa a aparut formula autobiografica a spectacolului, care, la prima reprezentatie, in club, a beneficiat de acompaniamentul unui prieten, Florin Stan, care a cantat la mandolina", povesteste artistul.

In cele doua ore programate pentru spectacol, Pascu a declarat ca intentioneaza sa inceapa cu "amintirile din maternitate", relatate de parinti si apropiati, pentru a ajunge si la intamplari recente din viata sa. Spectacolul va contine melodii inedite, compuse in liceu, cantece ce fac parte din albume cunoscute, dar si piese nedifuzate de radiouri, pe care publicul le va auzi in prima auditie. "Va fi ca un spectacol de club marit la 1.000 de locuri", dezvaluie artistul.

Ioan Gyuri Pascu descrie show-ul de la cinema Patria ca pe un exercitiu de sinceritate: "As dori sa reiasa din acest exercitiu de sinceritate ca viata e un dar, pe care trebuie sa-l impartasesti tuturor. Sper ca oamenii veniti la spectacol sa se bucure de emotiile pozitive, pana si de greselile pe care, sunt sigur, le voi face pe scena. In ultimii sapte-opt ani am devenit mai intelept si am inteles ca e o tampenie sa tii tot felul de experiente personale doar pentru tine. Incepi sa vezi lucrurile cu mai multa detasare. Mie imi place sa traiesc in prezent; daca toti artistii ar face acest lucru, probabil ca nu ar mai exista paparazzi".

Referitor la locul care va gazdui spectacolul, artistul a apreciat organizarea intr-o sala de cinema. "Marturisesc ca de copil mi-am dorit sa joc in filme si sa compun muzica de film. De-a lungul timpului, am constatat ca le-am facut cel mai putin tocmai pe acestea, din tot ce am intreprins pana acum. Cred ca aceasta simplitate, ca in sala de lectura a unui camin studentesc, va avea un efect mai mare decat un spectacol complex, cu imagini. Acest one man show va fi esafodajul unui alt tip de spectacol, dar nu stiu sa va spun, in acest moment, daca vor mai exista si alte reprezentatii".

Biletele la "One man show" costa intre 40 si 60 de lei. Spectacolul ar putea fi reluat, cel mai devreme, in toamna, potrivit organizatorilor - Asociatiei Mediaevalica si Aurel Mitran.

In varsta de 47 de ani, Ioan Gyuri Pascu a devenit cunoscut publicului ca membru al grupului umoristic Divertis. Din postura de compozitor si interpret, a lansat numeroase albume cu piese pe cat de originale, pe atat de variate ca stil, cu influente din jazz, reggae si rock. Printre cele mai cunoscute hit-uri ale lui Gyuri Pascu se numara "Tara arde", "Gizzi" si "Mi-am luat colac". Artistul s-a remarcat si ca actor, cu roluri importante in filme precum "O vara de neuitat" (regia Lucian Pintilie) si "Occident" (Cristian Mungiu).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.