LifeStar 4 Iunie 2009 12:40
Vineri, 22 mai, incepand cu orele 20.00, la TNB/ArtExpo, Future Shorts revine cu scurt metraje savuroase, un atelier despre efecte speciale, concert live Sunday People si afterparty
Festivalul international de scurt metraje Future Shorts, adus in Romania de Asociatia ORICUM si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone Romania, va proiecta in premiera in tara noastra scurt metrajul castigator in 2009 la Berlin, „Please Say Something”. Doua ore de filme scurte, un atelier despre efecte speciale si muzica live vor da culoare si animatie evenimentului.

Future Shorts a adunat la evenimentele sale lunare, in decursul unui an, cel mai mare numar de cinefili din Romania in cadrul unui festival de film. Fiecare editie ofera, pe langa scurt-metraje, ateliere si dezbateri, petreceri avangardiste sau expozitii de arta.

Pe 22 mai, echipa Studioset va incepe seara de la TNB/ Artexpo cu un atelier despre postproductie si efecte speciale. Cu un portofoliu impresionant de lucrari in film, advertising, televiziune si VJ performance, cei de la Studioset sunt cunoscuti pentru solutiile vizuale out of the box. Ne vor arata in premiera un spot inscris anul acesta in competitia de la Cannes si vor lansa o sedinta de intrebari si raspunsuri cu publicul.

Seara Future Shorts continua cu filmele internationale, „prezidate” de cel mai bun scurt metraj la Festivalul International de la Berlin, Please Say Something, in regia irlandezului David O'Reilly. Remarcabilul C'est plutôt genre Johnny Walker al lui Olivier Babinet si Cattle Call, cu Tim Roth (regia Mike Maryniuk & Matthew Rankin), precum si alte scurt metraje de exceptie completeaza programul lunii mai.

Vor fi prezentate si 3 filme inscrise in sectiunea “Cursa pe banda” a competitiei, care pot fi votate prin SMS la numarul 1265 in seara evenimentului. Filmele au fost selectate de juriul format din: Fabien Riggall, fondatorul Future Shorts in Marea Britanie, Tudor Giurgiu, Dragos Bucur, Alin Ludu Dumbrava, Matei Branea, Ada Solomon si Irina Margareta Nistor.

Dupa filmele scurte, cei de la Sunday People ne-au pregatit o noapte lunga cu muzica live originala, intr-o formula noua. La afterparty mixeaza Bully si Sensorship: cei doi DJ pornesc o excursie pe ritmuri de funk si ajung la hip-hop si drumandbass. Le vor fi alaturi instalatiile vizuale asigurate de Dreamrec & Cote.

Pana in luna iunie, oricine are o idee originala este incurajat sa-si inscrie filmul in competitia locala Future Shorts, la una dintre cele 2 sectiuni: Cursa pe banda, dedicata scurt metrajelor de maximum 20 de minute, realizate profesionist, si Cursa mobila, dedicata filmelor de maximum 2 minute filmate cu telefonul mobil.

Scurt metraje marca Future Shorts pot fi vazute si pe m.futureshorts.ro prin intermediul Vodafone live!.

Biletele pentru evenimentul de vineri, 22 mai, ora 20.00, sunt disponibile direct la intrarea in salile ArtExpo ale TNB. Pretul unui bilet este de 20 RON si ofera acces la programul intregii seri - atelier cu Studioset, scurt metraje, concert Sunday People si after-party.


  • Scurt metraje internationale FUTURE SHORTS, 22 mai, Bucuresti, TNB


Please Say Something
Irlanda, 2009, r. David O'Reilly

Se petrece intr-un viitor indepartat si ne povesteste relatia tensionata dintre un soarece santajist sentimental si sotia lui, o pisica extrem de emotionala. A castigat premiul Golden Bear pentru cel mai bun scurt metraj la Festivalul International de la Berlin, in 2009.

C'est plutôt genre Johnny Walker
Franta, 2008, r. Olivier Babinet

Satula de bombanelile emfatice ale iubitului ei, Étienne, Solvieg il trimite de acasa o noapte. Cand ajunge la prietenul sau Bip, Étienne isi expune toate anxietatile. In scurt timp, realizeaza ca e prizonier intr-o bucla a timpului.

Sugar Water
Franta, 1996, r. Michel Gondry

Videoclip muzical clasic regizat de Michel Gondry pentru trupa indie americano-japoneza Cibo Matto.
Film Noir
Marea Britanie, 2005, r. Osbert Parker
Aceasta animatie mixta combina filmul romantic si tensiunea psihologica pentru a da nastere unei povesti intunecate de aventuri, asa cum nu s-a mai vazut.

Cattle Call
SUA, 2008, r. Mike Maryniuk & Matthew Rankin

Scurt metraj care povesteste intr-o viteza nebuna despre arta celor care conduc licitatii. Cu Tim Roth.

Menged
Etiopia, 2006, r. Daniel Taye Workou

Multe se pot intampla pe lungul drum catre piata intr-o regiune rurala din Etiopia. Un tata si fiul sau urmeaza sfaturile cele bune ale oamenilor, dupa care... isi revin la normal.

Heavy metal drummer

Marea Britanie, 2005, r. Toby Macdonald

Un adolescent marocan reuseste sa impace dragostea nebuna pentru heavy metal cu obligatiile de familie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.