Daniela Vladescu: „Nicu Ceausescu a fost cea mai chinuita iubire a mea”

Daniela Vladescu va purta intreaga viata un stigmat: ultima femeie din viata lui Nicu Ceausescu. De-a lungul celor 15 ani scursi de la Revolutie, s-au facut nenumarate speculatii legate de aceasta poveste de iubire. Desi a facut sa curga valuri de cerneala, soprana Daniela Vladescu (49 de ani) a refuzat sa-si spuna punctul de vedere, convinsa ca oricum nimeni nu-i va acorda credit. Recunoaste ca n-a avut niciodata o cariera adevarata. A sacrificat totul pentru dragoste, pentru Nicu Ceausescu, un om pe care l-a iubit dezinteresat, dar despre care spune ca, poate, nu a iubit-o niciodata.

Daniela s-a resemnat si spune ca a acceptat totul, chiar daca momentele in care i s-au facut nedreptati n-au fost putine. Traieste acum o viata in care bucuriile se numara pe degete: muzica, cativa prieteni, animalele.

EVZ: Cum va ganditi acum la legatura pe care ati avut-o cu Nicu Ceausescu?
Timp de 15 ani am fost defaimata, s-au scris si s-au spus numai minciuni. E o lupta cu morile de vant sa-mi spun povestea acum, nu m-ar crede nimeni. M-ar durea sufletul ca eu sa spun adevarul si lumea sa nu-l creada. Intotdeauna am fost prezentata ca personaj negativ, pe cand eu am tras toate ponoasele din relatia aia. Oamenii si-au creat o anumita imagine despre mine, credeau ca am o viata minunata. Dar eu am avut viata cea mai urata. Niciodata n-am apelat la relatii, pile, prieteni. Imi era rusine. Stateam cu mama la coada la benzina, la ora 1.00 noaptea.

Ati avut de suferit de pe urma relatiei?
Am fost interzisa pe televiziune, pentru ca alegerile mele sentimentale au fost gresite, dar sentimentele au primat intotdeauna in fata meseriei. Imi dau seama ca mi-am tradat cariera. Acum cant la restaurantul Jaristea. E un loc inedit, parca te intorci in timp.

Ce minciuni s-au spus despre dumneavoastra?
In primul rand, ca am trait extraordinar, apoi ca am avut o relatie bazata pe interes. Eu am trait prost, am plans seara de seara, dar am iubit un om. L-am iubit cu adevarat si am fost alaturi de el cand toata lumea l-a parasit. Mi-am riscat viata si mi-am sacrificat familia pentru a fi langa omul pe care-l iubeam. Cel mai tare m-a durut cand am aflat ca el nu m-a iubit niciodata, nu ca nu m-a sprijinit material. Niciodata nu mi s-a spus ca sunt iubita, desi eu am facut atatea sacrificii. Atunci m-am revoltat. Mi-a fost foarte mila, i-am fost alaturi cand i-a fost greu, dar nu l-am iertat.

Dar ati obtinut privilegii?
Nu. In '85 s-a dat un concurs la Opera din Bucuresti, pentru postul de soprana. Mi-am incercat norocul, desi se stia ca locul acela era deja programat, si am castigat concursul. Au fost contestatii dupa aia, insa am ramas la Opera. Am inceput cu spectacole mici, in cele mari jucam doar cand se imbolnavea cineva. Nu ma prea lasau sa joc, n-am facut nici o premiera. A fost pretul pe care l-am platit pentru ca am intrat in locul cui trebuia sa intre. Pentru ca aranjamentele au cazut, m-au cam urat. Dar nici eu nu m-am zbatut, n-am dat din coate.

Ce are artista Daniela Vladescu dupa o viata de munca?
Am un apartament in centrul Bucurestiului. Iar banii pe care ii castig imi ajung pentru a trai decent. Niciodata n-am fost extravaganta.

Nicu Ceausescu a fost marea dumneavoastra iubire?
Nicu Ceausescu a fost cea mai profunda si cea mai chinuita iubire a mea.

V-ati dorit vreodata copii?
Iubesc foarte mult copiii, insa niciodata n-a fost momentul potrivit sau omul potrivit. Cand aveam 23 de ani, m-am casatorit, insa nu a mers si dupa trei ani am divortat. Omul potrivit e cel care te respecta, care te ajuta si e langa tine atunci cand ti-e greu. Eu am intalnit oameni care m-au ales cand le-a fost greu, dar care au plecat atunci cand eu am avut nevoie de ei.

Cum ati ajuns sa cantati cu Adrian Minune?
Impresarul care mi-a aranjat turneele in Japonia a organizat si spectacolul lui Minune, la Sala Palatului. Eu si Adrian am cantat impreuna Carusso. Chiar m-am simtit bine, iar publicul n-a fost de proasta calitate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.