LifeStar 31 Mai 2009 13:13
Povestea de iubire dintre Edith Piaf si sportivul Louis Grardin, "ingerul ei albastru si blond", marturisita chiar de diva muzicala intr-o serie de misive, va fi expusa publicului, la o licitatie organizata de casa Christie's, care estimeaza scrisorile la aproape 80.000 de euro.
Cele 52 de epistole de dragoste inedite, un bilet si doua telegrame destinate ciclistului Louis Gérardin, multiplu campion al Frantei si campion mondial la viteza in 1930, la categoria amatori, vor fi prezentate intre 20 si 25 iunie, la Paris. "Este un ansamblu exceptional, care provine dintr-o colectie privata, cele mai multe scrisori fiind insotite de plicul lor", anunta Patrica de Fougerolle, specialist al departamentului de carti si manuscrise al Christie's.

"Iubirea mea albastra, prima noastra despartire, nu vreau sa te las singuratatii. (...) Dragul meu, ma gandesc sa-ti spun ca, niciodata, niciun barbat nu m-a subjugat ca tine si cred ca iubesc pentru intaia oara", scria Piaf, pe 15 ianuarie 1952. Intalnindu-si "ingerul albastru si blond", Piaf visa sa-si schimbe viata, sa cumpere o casa care sa-i adaposteasca iubirea, se gandea chiar la casatorie si promitea sa nu mai bea. "Trebuie sa ma ajuti sa ma schimb. Vei fi micul meu profesor iubit, de care voi asculta orbeste, ca de un maestru pe care il venerez", se confesa cantareata, sub semnatura "Regina ta".

"Cand Edith se indragostea, era ca si cum ar fi fost pentru prima data", povesteste, emotionata, Danielle Bonel, al carei sot a fost acordeonistul lui Edith Piaf.

Edith Piaf - Non, je ne regrette rien (1961)



In misivele scrise de Piaf apar figuri celebre in epoca, ca Charles Aznavour, impresarul Louis -Barrier si André Pousse, un "fost adorat".

Se pare, insa, ca toate istoriile de iubire ale "damei in negru" au sfarsit trist. Dupa ce l-a alintat pe Gérardin, Edith Piaf s-a casatorit cu Jacques Pills, "cineva tandru, gentil si plin de intentii", cum il descrie intr-o scrisoare expediata fostului iubit. Patru ani mai tarziu, Piaf a divortat.

Cunoscuta casa de licitatii Christie's a mai scos la vanzare, in ultimele doua decenii, versurile lui John Lennon "I Am The Walrus", scriptul filmului "Nasul", cu adnotarile lui Marlon Brando, precum si mai multe obiecte care i-au apartinut actritei Marilyn Monroe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.