LifeStar 29 Mai 2009 01:26
Micutul Darius Eduard, cel de-al doilea copil al Adrianei si al lui Silviu Prigoana, se afla acum in siguranta, spun medicii de la maternitatea Polizu.
Baietelul, care s-a nascut prematur, acum doua zile, si cantareste 900 de grame, a trecut de faza critica, insa este in continuare intubat, intrucat principala ingrijorare a doctorilor o reprezinta capacitatea de functionare a plamanilor. Acestia se tem de o depresie respiratorie a bebelusului, insa il supravegheaza atent si sunt de parere ca sansele sale de supravietuire sunt maxime.

Adriana Prigoana a fost operata de urgenta, miercuri seara, la maternitatea Polizu, medicii practicand o cezariana pentru salvarea vietii mamei si a copilului. Micutul Darius Eduard a venit pe lume cu o greutate de doar 900 de grame, insa medicii l-au stabilizat si spera sa-l ajute sa treaca de primele zile, cu ajutorul aparatelor.

Principala problema ramane capacitatea de functionare a plamanilor bebelusului, iar pentru evitarea unei depresii respiratorii, acestuia i se administreaza surfactant, o substanta care “tapeteaza” interiorul plamanilor, reducand tensiunea si ajutand la stabilizarea alveolelor. Optimisti, medicii declara ca au existat cazuri de copii nascuti prematur, cu o greutate de 700 de grame, care au supravietuit. Acestia risca cel mult o constitutie mai fragila la maturitate, insa pericolul vreunor altfel de complicatii este extrem de redus.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.