LifeStar 28 Mai 2009 18:16
Daca putem imbunatati imaginea planetei, poate ca putem schimba si lumea - Wim Wenders
Pe 5 iunie, de ziua Pamantului, Prima TV va propune “Home”, un film in premiera mondiala care se va difuza simultan in peste 50 de tari de pe intreg globul si are ca scop sensiblizarea telespectatorilor la problemele de mediu.

Filmul continua povestea productiei “An inconvenient truth”, regizat de celebrul Al Gore, si este fara indoiala cea mai notabila productie “verde” din lumea cinematografiei.

Fiecare imagine a filmului te face sa exclami: “Uite cat este de frumos pamantul, priveste ce distrugem si, mai presus de toate, ce minunatii putem inca salva”, spune regizorul.

Cand au inceput filmarile, producatorii au vrut neaparat sa creeze un documentar curat, fara interviuri sau alte interventii de acest gen. Si-au propus sa evidentieze toate problemele planetei de la inaltime, “pentru ca din cer nu mai este nevoie de alte explicatii”, spune producatorul Denis Carot.

“Home” trage un semnal de alarma asupra incalzirii globale si incerca sa gaseasca solutii pentru salvarea planetei Pamant.

Desi documentarul prezinta o viziune grava asupra problemelor mediului, finalul este intr-o nota optimista, oferindu-se solutii aplicabile in viitorul apropiat pentru diminuarea pagubelor.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.