LifeStar 26 Mai 2009 12:59
Maine, 27 mai, in cadrul emisiunii Cronica Carcotasilor va fi prezentat un reportaj despre necesitatea infiintari unei sectii de cardiochirurgie pediatrica, la spitalul Maria Sklodowska Curie, din Capitala.
In tara noastra se nasc anual peste 900 de copii cu probleme cardiace grave, iar pentru ei exista prea putine centre in care pot fi operati si tratati.

Este nefiresc, complicat si mult prea costisitor sa trimitem toti copiii bolnavi pentru tratament in strainatate. Uneori este imposibil, alteori este foarte urgent!

In partea de sud a tarii nu exista nici centru de cardiochirurgie pediatrica.

La spitalul Maria Sklodowska Curie (fost Budimex) exista o aripa de spital nou construita unde urmeaza sa functioneze primul departament de chirurgie cardiaca din Bucuresti dedicat exclusiv copiilor.

Dar pentru ca acest lucru sa aiba loc trebuie stransa o suma de cel putin 500.000 euro.

Echipa “Cronicii Carcotasilor” se alatura acestui demers si, cu ajutorul telespectatorilor, vor incerca sa stranga fonduri pentru infiintarea centrului. Asociatia “Inima copiilor” a demarat aceasta campania si incerca astfel sa-i ajute pe copiii cu malformatii cardiace congenitale.

Cu un simplu SMS, la numarul 858 poti dona 2 euro. Pentru strangerea sumei este nevoie de 250.000 de SMS-uri.

Asadar, nu pierdeti un reportaj impresionant, maine, 27 mai la “Cronica Carcotasilor”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.