LifeStar 25 Mai 2009 04:43
Aflat in vizita la Saschiz, in judetul Mures, mostenitorul Coroanei britanice a incalcat regulile gastronomice si a mancat cu pofta intai dulciurile, apoi carnatii.
Desi se obisnuieste ca dulciurile sa se consume la sfarsitul mesei, printul Charles a inceput cu dulceturile. I-au facut cu ochiul si nu a putut rezista, minunandu-se de savoarea gemului de macese si a celui de corcoduse galbene.

Abia pe urma a zarit carnatii, din care a luat putin, din dorinta de a putea gusta din toate bunatatile de pe masa: lipie de Saschiz, cozonac, paine de casa, branza, dar si miere de albine.

Primarul i-a daruit o sticla cu palinca, din care printul nu a baut, preferand sa o ia pentru drum. Sambata, la Saschiz, mostenitorul Coroanei britanice si-a incheiat periplul in localitatile transilvane, dupa ce a tras peste noapte la conacul grofului Kalnoki din Covasna, unde s-a plimbat cu caruta prin sat, de aceasta data departe de ochii lumii.

Cina de la conac a fost lejera: salata de legume cu maioneza udata cu vin rosu, pe fundal de muzica medievala.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.