LifeStar 24 Mai 2009 14:25
Celebrul muzeu francez Luvru se numara printre producatorii filmului "Visage", regizat de taiwanezul Tsai Ming-Liang, care concureaza anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes, pentru Palme d'Or, informeaza AFP.
Filmul marcheaza, practic, lansarea in productia de filme de fictiune a muzeului Luvru. Potrivit directorului muzeului, Henri Loyrette, institutia este interesata de mult timp de cinema, ca de orice alta creatie contemporana. Prin "Visage", Luvru devine producator si lanseaza prima productie dintr-o colectie de filme de fictiune numita "Le Louvre s'offre aux cineastes", scrie NewsIn.

"Era logic sa fim interesati de cinema si sa ne implicam in acest domeniu, deoarece este un aspect major al creatiei artistice. Luvrul este interesat de tot ceea ce inseamna creatie, si nu doar de istoria a artei. De 20 de ani, muzeul co-produce filme documentare despre colectiile pe care le gazduieste. Dar cu <Visage> suntem pentru prima oara producatori asociati. Am sustinut scrierea si crearea scenariului, iar obiectivul nostru nu este acela de a face bani, ci de a co-produce. Daca voiam doar sa facem bani, ne implicam in altceva",
explica directorul muzeului.

Inrebat de ce l-a ales tocmai pe regizorul taiwanez Tsai Ming-Liang, directorul Luvru a declarat ca il cunoaste pe cineast de mult timp, iar temele pe care le abordeaza acesta sunt apropiate de preocuparile muzeului.

"Prima noastra invitatie a mers spre un cineast din Extremul Orient. Acum ne gandim la un cineast francez sau american, insa mai avem timp sa luam o decizie. Pentru moment, asteptam sa vedem cum va fi primit filmul si apoi ne vom gandi la alte filme",
a adaugat Henri Loyrette.

"Visage" a fost filmat la muzeul Luvru din Paris, iar din distributie fac parte Fanny Ardant, Laetitia Casta, Jean-Pierre Leaud, Jeanne Moreau, Kang-Sheng Lee si François Rimbau. Pelicula prezinta povestea unui producator de film taiwanez care vrea sa realizeze un film bazat pe mitul Salome, la Luvru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.