LifeStar 25 Mai 2009 17:27
A doua editie a Festivalului International de Arta a Circului (FIAC), programata intre 26 mai si 7 iunie, le va aduce bucurestenilor spectacole a trei dintre cele mai importante circuri din lume - "Salome" din Germania, "Le Masque" din SUA si "Berousek" din Cehia, informeaza municipalitatea.
Festivalul se va deschide duminica, la ora 18.45, printr-o parada la care artistii fiecarui circ vor defila prin centrul Bucurestiului alaturi de cai, zebre, camile si lame. Parada se va desfasura pe traseul Piata Unirii - strada Halelor - bulevardul Unirii - bulevardul Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului. La parada vor participa 150 de artisti, o parte dintre animalele vedete in spectacole, dar si Muzica Reprezentativa a Ministerului Aparari Nationale.

Incepand cu 26 mai, bucurestenii vor putea urmari spectacolele circurilor aflate in competitie, care vor avea reprezentatii zilnice, intre orele 10 si 19. Circurile isi vor amplasa corturile in trei locuri diferite din Capitala.

Circul "Salome", din Germania, care va fi amplasat in Piata Unirii, propune publicului reintoarcerea la forma traditionala a circului. Spectacolul circului german, numit "Gradina magica", vorbeste despre lumea viselor si este o tesatura de culori, sunete, cantece, poezie si dans.

Punctele de atractie vor fi numerele de magie, jonglerie, echilibristica, contorsionism si dresurile de porumbei.

Circul "Le Masque", din SUA, va fi amplasat in Parcul Moghioros din Drumul Taberei. Circul american, unul dintre cele mai puternice din lumea show-biz-ului international, aduce publicului roman spectacolul "Carnivale". "Le Masque" combina spectaculosul circului cu rafinamentul teatrului, iar „Carnivale“ este o combinatie eleganta de costume stralucitoare, efecte speciale, numere spectaculoase de zbor, acrobatie, dans si dresura de cai.

Cehia va fi reprezentata de cel mai mare circ din tara, "Berousek", care va fi amplasat in Parcul Titan. In programul de la Bucuresti, „Berousek“ prezinta unul dintre numerele care l-a facut celebru in intreaga lume: dresura de ursi. Spectacolul va reuni si jonglerii cu rachete de tenis, cu mingi de baschet, numere de balet aerian sau acrobatii pe franghii verticale, precum si dresuri de elefanti, zebre, cai arabi, andaluzi, liliputani, ponei si camile.

In afara competitiei, Circ&Variete "Globus" va prezenta publicului si invitatilor din strainatate spectacolul „D'ale Bibicilor lui Caragiale“, initiativa inedita care combina momente din piesele lui Ion Luca Caragiale in interpretarea unor actori consacrati, cu momente de circ. Reprezentatiile vor avea loc in fiecare sambata si duminica, de la ora 15.00, la Circ & Variete „Globus“, din Aleea Circului.

La editia de anul trecut a Festivalului, Circ & Variete „Globus“ a obtinut Marele Premiu "Leul de Aur", premiul pentru cel mai original spectacol, premiul pentru cea mai buna coregrafie, cea mai buna muzica si cele mai bune costume. Potrivit regulamentului FIAC, circul care a participat la o editie mai poate intra in competitie abia peste trei ani.

Cea de-a II-a editie a Festivalului International de Arta a Circului se va incheia pe 7 iunie, cu gala de decernare a premiilor pentru spectacolele aflate in competitie. Decernarea premiilor se va desfasura in cadrul unui spectacol grandios, in care vor fi prezentate filme cu secvente din productiile celor trei circuri participante si momente artistice de circ si dans.

Biletele costa intre 30 si 50 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.