La Oglinda TV (sper ca v-ati prins ca ma refer la televiziunea lui Dan Diaconescu, aia care nu se cheama Dan Diaconescu TV) are, duminica, emisiune despre masini un tip pe nume Luis Lazarus, fost lider al Ligii Studentilor, daca nu ma insel. Primul lucru la care m-am gindit cind l-am vazut a fost "Uite un lider al studentilor care a ajuns mult mai rau decit Marian Munteanu, astazi, cel putin, om de afaceri! Saracul Lazarus asta, face emisiune pe OTV".

Putin mai tirziu insa, la sfirsitul productiunii TV, mi-am dat seama ca ma aflam in eroare: omul nu facea "emisiune", ci "emisiuni". Cel putin asta am dedus din formula de incheiere: "Noi ne revedem miine, la emisiunea noastra 'Sah, mat>>". Domnule, are Diaconescu asta o formula de succes ce nu s-a mai vazut! Angajeaza oameni si ii pune sa faca cel putin doua emisiuni. Imi si inchipui cum suna un anunt de angajare: "Cautam prezentator pentru emisiuni despre: dentitia la ciini, cultivarea arpagicului si nasterea in apa". Si sint din ce in ce mai convinsa ca oamenii astia polivalenti au niste salarii realmente exorbitante. Pentru ca e foarte greu sa gasesti om care sa se priceapa la orice.

Baiatul cel frumusel care prezinta, pe Acasa TV, fireste, "Vremea de acasa" si, imediat dupa vreme, horoscopul ne-a explicat intr-o zi ca "Iata, n-a fost chiar asa de negru…". Eu am inteles tot ce era de inteles: ca vremea se dovedise mai frumoasa decit previziunile, dar si ca din expresia "dracul n-a fost chiar atit de negru" lipsea exact cuvintul esential, in ideea ca ceea ce nu e numit, ci doar sugerat, e permis inclusiv la televizor. Ma gindesc ca de-aici pina la "Vremea e data in aia a ma-sii" nu mai e decit un pas mititel, dar ambitios. In acest sens, cred ca e suficient sa fie, intr-o zi, mai nervos nenea ala care face textul pentru prompter.

La "Danutz SRL", pe TVR 2, Dan Bittman a avut invitate doua cupluri, unul de maramureseni, celalalt de negri. La un moment dat, cu referire la faptul ca nu se auzea de nici o culoare ce graia unul dintre participanti, Danutz a exclamat "N-aude tara ce spui tu, ca nu merge microfoanele". Da, ma, Dane, dar desi microfoanele n-a mers la momentul cu pricina, trebuie sa recunosti si tu ca atunci cind maramuresenii s-a imbracat in negri si a cintat o piesa africana, microfoanele a mers, totusi. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, atunci cind negrii s-a imbracat in maramureseni si a cintat o melodie populara maramureseana, ale naibii microfoane iarasi a mers. Pe mine, personal, aceste doua faze m-a amuzat sincer, deci propun sa nu mai fii suparat pe microfoane. Merge si ele cind poate, saracele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.