LifeStar 25 Mai 2009 13:55
Unsprezece din cei mai bogati oameni din lume, printre care si Bill Gates si Oprah Winfrey, s-au intalnit in urma cu doua saptamani in secret pentru a discuta viitorul filantropiei in conditiile crizei economice mondiale.
La intalnire au participat omul de afaceri Warren Buffett, primarul orasului New York, Michael Bloomberg, mogulul media, Ted Turner si omul care a "falimentat Banca Angliei" in 1992, George Soros, relateaza cotidianul The Telegraph.

Chiar daca nu sunt disponibile detalii despre cum au evoluat lucrurile la reuniune, se crede ca grupul s-a intalnit pentru a gandi cum ar putea mai bine sustinute actiunile caritabile in contextul scaderii actuale a averilor.

In ciuda conditiilor pietei, cei 11 participanti insumeaza o avere de 120 de miliarde de dolari, potrivit clasamentului publicat de revista Forbes.

Intalnirea a avut loc pe 5 mai, la resedinta privata a presedintelui Universitatii Rockefeller pe exclusivista coasta de est a orasului New York.

Nu se stie daca participantii la intalnire au discutat despre posibilitatea de a intreprinde impreuna actiuni caritabile, chiar daca toti cei 11 fac parte din organizatii filantropice intr-un fel sau altul.

Bill Gates si-a orientat mare parte din avere, evaluata la 37 de miliarde de dolari, in Fundatia Bill & Melinda Gates, in timp ce George Soros a donat saptamana trecuta 50 de milioane de dolari Fundatiei Robin Hood.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.