LifeStar 22 Mai 2009 12:46
Americanul care si-a imprumutat vocea personajului de desene animate in ultimii 32 de ani a murit miercuri, la varsta de 62 de ani, in urma unor complicatii cauzate de diabet, anunta reprezentantii companiei Walt Disney
Wayne Allwine, specialist in efecte speciale, a fost, cronologic vorbind, a treia voce a renumitului personaj de desene animate, dupa ce insusi Walt Disney a facut acest lucru, chiar de la debutul lui Mickey Mouse, in 1928.

Disney a fost urmat, din 1947, de Jimmy Macdonald, pentru o perioada de 30 de ani.

Vocea lui Allwine a dat glas soarecelui Mickey in filme animate ca "Mickey's Christmas Carol" (1983), "Who Framed Roger Rabbit"(1988) si "The Prince and the Pauper" (1990), precum si in parcurile tematice Disney, la radio, televiziune si in spectacole live.

In luna noiembrie a anului trecut, personajul Mickey Mouse a implinit 80 de ani.

De-a lungul timpului, soarecele cu pantofi, pantaloni si manusi albe a avut diferite simboluri, in afara rolului sau de a distra, pur si simplu. Astfel, in timpul recesiunii din anii '30, Mickey a simbolizat, alaturi de Charlie Chaplin, speranta si optimismul, facand tot felul de scamatorii. In anii '40, soarecele lui Disney a devenit un personaj ceva mai serios si mai respectabil, un veritabil model de educatie in familiile americane, urmand ca in anii '50 sa joace rolul gazdei prietenoase si dichisite, odata cu deschiderea parcurile tematice Disney, foarte populare si in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.