LifeStar 15 Mai 2009 01:39
Luminita Anghel&Sistem, Mihai Traistariu, respectiv Monica Anghel&Marcel Pavel au fost cel mai bine plasati artisti autohtoni din istoria competitiei muzicale de pe batranul continent.
Desi prima editie a Eurovisionului s-a intamplat in 1956 in Elvetia, tara noastra a inceput sa ia parte la concurs abia din 1994, cand Dan Bittman a aterizat de "Dincolo de nori“ pe locul 21. Singurele performante notabile au venit abia in prima jumatate a anilor 2000.

1. Cea mai buna pozitie atinsa vreodata de muzicienii romani in finala Eurovisionului a fost cel de-al treilea loc obtinut in 2005 la Kiev de Luminita Anghel si cei cinci percutionisti din trupa Sistem. Atunci romanii din Spania, Portugalia si Israel au incins liniile telefonice pentru a vota piesa "Let Me Try“.

Insa capitalul de imagine nu i-a fost suficient Luminitei Anghel in lupta de la alegerile parlamentare de anul trecut, pierduta in Bucuresti in fata Elenei Udrea.

2. La un an dupa, a venit randul celor cinci octave ale lui Mihai Traistariu. Cantaretul ce urcase pana pe al patrulea loc la Eurovisionul din 2006 de la Atena era deja printre favoritii caselor de pariuri, alaturi de grecoaica Anna Vissi. „Acest fapt a facut ca multe radiouri din Europa sa transmita piesa inainte de a o canta in marea competitie de la Atena. Si uite asa m-am trezit ca «Tornero» a fost difuzata oficial in 29 de tari la radio“, povesteste Traistariu pentru Cotidianul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.