LifeStar 15 Mai 2009 18:36
Astazi este prima zi romaneasca la Festivalul de la Cannes, urmand sa fie proiectat, in premiera, cel mai nou film al regizorului Corneliu Porumboiu, "Politist, adjectiv", o pelicula despre un tanar om al legii din provincie, care isi pierde increderea chiar in legi.
Filmul, care concureaza la categoria Un Certain Regard, va fi proiectat in sala Debussy a Teatrului Grand Lumiere, de la ora 11:00, ora locala.

"Multor oameni, poate, nu le va placea. Iubitorilor de clisee si de filme americane le pot spune, de pe acum, sa nu mearga sa-l vada", declara, in aprilie, pentru NewsIn, Corneliu Porumboiu, referindu-se la acest film.

Protagonistul filmului este Dragos Bucur, care joaca alaturi de Vlad Ivanov si Cosmin Selesi.

La Cannes participa, anul acesta, si pelicula romaneasca "Amintiri din Epoca de Aur", un colaj de filme scurte regizate de Oana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu si Cristian Mungiu, care va avea premiera pe 19 mai.

Cea de-a 62-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes a fost deschisa oficial, miercuri seara, si se va incheia pe 24 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.