LifeStar 14 Mai 2009 00:37
Cea de-a 62-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes a fost deschisa oficial, miercuri seara, in prezenta a numerosi invitati de renume a caror tinuta obligatorie a inclus smoking-uri, rochii de seara si ochelari speciali pentru vizionarea filmului 3D de animatie "Up".
Primii amfitrioni ai evenimentului au fost legendarul cantaret Charles Aznavour si actrita Hafsia Herzi, cea care a primit, in 2008, un Cesar pentru Cea mai buna speranta feminina. Festivalul a fost inceput, practic, printr-o ceremonie la care a participat echipa de productie a filmului "Up" - prima pelicula proiectata la editia de anul acesta, informeaza NewsIn.

Inaintea ceremoniei, presedintele juriului de la Cannes, actrita franceza Isabelle Huppert, imbracata intr-o rochie Armani de culoarea sampaniei, cu flori brodate in matase de organza si strasuri negre, a omagiat cineastii printr-un discurs. "Spunandu-ne cine sunt ei, cineastii ne spun de fapt si cine suntem noi si poate ce vom fi. Ne spun aceste lucruri si ne conving, prin obstinatia lor, libertatea, imaginatia, inteligenta si nebunia lor", a spus aceasta.

Dupa discursul actritei Isabelle Huppert, cantaretul britanic Brian Ferry a interpetat melodia "She" a lui Charles Aznavour.
Cele mai vizibile momente se consumasera, insa, mai devreme, in afara teatrului Lumiere din Palais des Festivals, gazda evenimentului. Este vorba despre traditionala urcare a treptelor de la intrare, asteptata inca de la amiaza de publicul strans in numar mare in fata somptuoasei cladiri, dar si de fotografii si cameramanii care pandeau sa surprinda personalitatile invitate si tinutele acestora.

Isabelle Huppert, insotita de juriul in formula completa si de actritele Robin Wright Penn, Asia Arngento si de regizorul James Gray, au pasit pe covorul rosu urmati de actorii francezi Jean Rochefort si Elsa Zylberstein, de vedeta indiana Aishwarya Rai, britanica Tilda Swinton si de regizorii Agnes Varda si Claude Lelouch.

Ministrul francez al Culturii, Claude Albanel, a declarat, la intrarea in Palatul Festivalurilor, ca se asteapta la "mari emotii europene sau franceze" in cadrul festivalului, mai ales din partea danezului Lars von Trier si a francezului Alain Resnais. De altfel, regizorul danez este asteptat cu interes de toata suflarea cinematografica europeana, dat fiind faptul ca, la editia de anul acesta, el intra in cursa pentru marele premiu, Palm d'Or, cu controversatul "Antichrist".

Imbracat in smoking alb si camasa neagra, cantaretul Charles Aznaour, care si-a imprumutat vocea personajului principal din animatia "Up", a intrat pe covorul rosu insotind echipa de productie a filmului. In acest timp, publicul agita baloane multicolore, simbolizand povestea filmului "Up", care prezinta aventurile unui batran vanzator care agata milioane de baloane de casa sa si zboara astfel, la "bordul" acesteia, spre America de Sud.

Publicul prezent, miercuri-seara, in marele teatru Lumiere a descoperit apoi, in avanpremiera mondiala, purtand ochelari speciali, primul film de animatie 3D ce deschide o editie a Festivalului International de Film de la Cannes. Iar publicul roman va putea sa faca acelasi lucru din 12 iunie, cand "Up" va rula si pe marile ecrane din tara noastra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.