LifeStar 14 Mai 2009 00:13
Imbracamintea pe care fostul membru al Beatlesilor o purta in ziua asasinarii sale va fi expusa, pana la finalul anului, alaturi de alte obiecte personale ale artistului, la Rock And Roll Hall Of Fame Annex.
Autoarea conceptului expozitiei, organizata sub titlul “John Lennon: The New York Years”, este chiar Yoko Ono, vaduva celebrului muzician, pe care multi o considera unul dintre factorii care au precipitat destramarea legendarei trupe Beatles.

Gandita ca un zoom asupra perioadei newyorkeze a lui Lennon, oras cu atat mai semnificativ cu cat acolo Mark David Chapman l-a impuscat pe artist in noaptea de 8 decembrie 1980, retrospectiva este concentrata pe unul dintre cele mai active segmente din viata lui John Lennon in ceea ce priveste activismul social si politic.

Vernisata ieri la Rock And Roll Hall Of Fame Annex , expozitia documenteaza biografia artistului printr-o colectie de obiecte personale ale acestuia: de la fotografii reprezentative pana la instrumente pe care le-a folosit compunandu-si muzica - un pian si o chitara -, desene si versuri scrise de mana, un “traditional” tricou cu inscriptia “New York City”, o pereche de ochelari “de bunicuta”, dar si hainele patate de sange pe care le purta in seara cand a fost ucis.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.