LifeStar 14 Mai 2009 17:59
Femeile care se bucura de un nivel ridicat de inteligenta emotionala, abilitate de a-si exprima sentimentele, dar si de a le "citi" pe ale altora, au o viata sexuala mai buna, potrivit unui studiu al cercetatorilor britanici de la King's College din Londra
Femeile inteligente din punct de vedere emotional au de doua ori mai multe orgasme decat cele inhibate, potrivit studiului, ale carui concluzii ar putea produce noi modele de consiliere pentru cele 40% dintre femei care nu se pot bucura pe deplin de sex, informeaza cotidianul britanic DailyMail, citeaza NewsIn.

"Rezultatele studiului arata ca femeile sentimentale se bucura de multe avantaje si ca inteligenta emotionala reprezinta un avantaj in multe aspecte ale vietii unei femei, inclusiv in dormitor", a explicat coordonatorul studiului, prof. Tim Specter de la King's College din Londra.

Cercetatorii britanici au intervievat peste 2.000 de gemene cu varsta cuprinsa intre 18 si 83 de ani in legatura cu viata lor sexuala. Acestora li s-a cerut sa isi masoare abilitatea de a ajunge la orgasm, pe o scara de la unu la sapte, de la "niciodata" la "intotdeauna". Femeile participante la studiu au completat de asemenea o serie de chestionare create pentru a le masura inteligenta emotionala. Rezultatele arata ca, dintre doua surori gemene, cea care are o inteligenta emotionala mai mare are un numar mai mare de orgasme.

Astfel, cercetarea publicata in Journal of Sexual Medicine arata ca femeile care tin cont mai mult de sentimentele lor si de cele ale persoanelor din jur au mai multe orgasme.

"Inteligenta emotionala pare sa aiba un impact direct asupra functiilor sexuale ale unei femei, prin influentarea abilitatii acesteia de a comunica partenerului asteptarile si dorintele sale sexuale", concluzioneaza unul dintre autorii studiului, Andrea Burri.

O alta cercetare, efectuata de cercetatori scotieni si cehi pe 2.300 de femei, a concluzionat ca preludiul adauga prea putin la placerea totala a unei femei de a face sex si ca actul sexual in sine este mai important. Rezultatele acestui studiu contrazic eticheta traditionala de dormitor, care dicteaza ca barbatii nu trebuie sa se grabeasca si sa sara peste preludiu.

Astfel, in contrast cu ipotezele multor terapeuti sexuali si specialisti din domeniu, cercetatorii sustin ca ar trebui acordata mai multa atentie calitatii si duratei actului sexual in sine decat preludiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.