LifeStar 14 Mai 2009 16:17
Cantareata Elena Gheorghe, care s-a calificat in finala concursului Eurovision de la Moscova cu melodia "The Balkan Girls", in urma semifinalei de marti, va intra in concursul de sambata seara a 22-a, informeaza reprezentantii Televiziunii Romane.
Tot in finala de sambata vor canta reprezentantii celorlalte noua tari calificate dupa semifinala de marti - Turcia, Suedia, Israel, Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnia Hertegovina, Armenia si Islanda, precum si ai celor cinci tari calificate automat in finala - Franta, Rusia, Germania, Marea Britanie si Spania. Celelalte zece tari care vor intra in finala vor fi alese in urma celei de-a doua semifinale, care va avea loc joi, relateaza NewsIn.

La semifinala de joi vor participa Croatia, Irlanda, Letonia, Serbia, Polonia, Norvegia, Cipru, Slovacia, Danemarca, Slovenia, Ungaria, Azerbaidjan, Grecia, Lituania, Moldova, Albania, Ucraina, Estonia si Olanda, reprezentantii acesteia din urma amenintand insa cu boicotul daca autoritatile moscovite vor interzice parada gay programata in aceeasi zi cu Eurovision.

Marti, la casele internationale de pariuri, piesa care va reprezenta Romania nu se numara printre favoritele concursului, fiind cotata cu a 21-a sansa (din 42 de melodii) la castigarea concursului. Potrivit gamebookers.com, cota piesei "Balkan girls" era de 51 la 1, astfel ca persoana care pariaza, de pilda, 10 euro, pe aceasta melodie va obtine un castig net de 500 de euro. Cu cele mai mari sanse la castigarea concursului era creditata piesa ce va reprezenta Norvegia, cu o cota de 2,5 la 1.

Marea finala Eurovision, transmisa in direct in toata Europa, va fi gazduita de Olympiysky Arena din Moscova. Organizatorii au vandut, pentru seara finalei, 16.000 de bilete.

Cea mai buna performanta a Romaniei la Eurovision a fost locul al treilea, obtinut de Luminita Anghel & Sistem in anul 2005, cu piesa "Let me try".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.