LifeStar 12 Mai 2009 02:06
Docudrama "Carol I - un destin pentru Romania, de si cu Sergiu Nicolaescu, nu-si justifica bugetul: daca n-ar fi cele cinci filme proprii din care decupeaza regizorul, ar fi buna de teatru tv.
La premiera peliculei "Carol I - un destin pentru Romania”, care a avut loc in weekend, am facut ochii mari inca de la generic, observand ca regretatul Amza Pellea facea parte din distributie. Nu, nu l-a inviat pe legendarul actor, ci a inclus in noul lui lungmetraj fragmente din alte cinci filme - "Pentru patrie” (primul film in care l-a jucat pe Carol I), "Osanda”, "Ciuleandra”, "Capcana mercenarilor” si "Ultima noapte” -, remixandu-le pe fondul unor secvente filmate „la zi” si al altora de arhiva.

Bugetul de 377.572 de euro al peliculei - al carei scenariu a iesit castigator la concursul de proiecte de la CNC la categoria Documentar - nu se justifica nicicum, caci s-au filmat putine secvente: Carol I plimbandu-se la Peles cu Elisabeta, luand masa, stand in fotoliu si avand flashbackuri din filmele lui Nicolaescu, tinand Consiliul de Coroana si sfatuindu-se cu Bratianul jucat de Razvan Vasilescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.