In perioada 29-30 iunie se va desfasura Festivalul Medieval de la Sighisoara, prilej de bucurie pentru iubitorii de muzica medievala, dar si pentru fanii folkului. In cele trei zile si trei nopti de festival, pe langa muzica medievala, se va canta si folk. Vor fi trei seri de muzica folk, concertele desfasurandu-se la poalele cetatii. Pentru aceasta editie, primaria orasului a desemnat chiar si un "consilier artistic" al serilor de muzica folk - Ducu Bertzi, aflat pentru prima data in aceasta postura.

"Este primul meu rol de consilier artistic al unui festival si ma bucur foarte tare ca voi face acest lucru tocmai pentru Festivalul de la Sighisoara. Eu tin foarte mult la acest festival si la Sighisoara, in special. Este un oras superb. Cred ca decizia ca la aceasta editie sa existe trei seri de muzica folk este binevenita, cu atat mai mult cu cat acest gen muzical este, ca sa zic asa, pe sufletul orasului. Folkul se potriveste la fix cu spiritul Sighisoarei", ne-a declarat Ducu, care a participat la aproape toate editiile Festivalului Medieval. Consilierul artistic al Festivalului Medieval de la Sighisoara spune ca in cele trei seri de folk va fi loc atat pentru debutanti, cat si pentru "greii" folkului romanesc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.