Pe lunga lista a trupelor de rock care au decis sa se reuneasca pentru a reveni in salile de concert a mai fost inscris un nume: Pink Floyd. Membrii formatiei au decis sa lase deoparte disensiunile din trecut si sa cante din nou impreuna la un concert de caritate la Londra.

Care sunt ingredientele pentru reunirea unei trupe de asemenea anvergura? Mai pot lucra impreuna oameni care o data nu puteau sta in aceeasi camera?
Multa lume asteapta de vreme indelungata ca Waters, Gilmour, Mason si Wright, adica Pink Floyd, sa se reuneasca si sa cante din nou impreuna.
Ultimele concerte Pink Floyd in formula clasica sunt cele din anii optzeci. Atunci, ceva s-a rupt intre cei patru, dupa cum spune Charles Shaar Murray, aflat in interiorul lumii in care domnea candva Pink Floyd.

"Pentru aceia care au dat in anii saptezeci Dark Side of the Moon si The Wall totul s-a terminat atunci cand Roger Waters, care era compozitorul si liderul grupului, a hotarat ca nu mai are nevoie de ceilalti, ca se descurca mai bine singur si ca ar fi timpul ca formatia sa isi incheie viata", spune Charles Shaar Murray. Din nefericire pentru el, ceilalti trei au decis ca tocmai pentru ca Waters pleaca nu trebuie ca totul sa se termine, iar de aici a inceput o lunga serie de neintelegeri, procese si acuzatii.

Desfacerea trupelor la un anumit moment este aproape o traditie. Pink Floyd nu sunt nici primii si nici singurii care au trecut prin asta. La fel s-a intamplat cu Velvet Underground, Duran Duran sau Spice Girls. Si cu multi altii, spune jurnalistul muzical Hugh Fielder.

"Poate ca cel mai faimos exemplu este acela al trupei Eagles. Cand s-au despartit, la inceputul anilor optzeci, Don Henley spunea ca mai degraba va ingheta iadul decat se va reuni Eagles."
Iar atunci cand s-au adunat din nou si au reinceput sa compuna si sa cante, albumul de revenire s-a numit "Cand va ingheta iadul".

Sau formatia Cream. Aparuta in 1966, ea insemna Ginger Baker, Jack Bruce si Eric Clapton. In numai doi ani au vandut 35 de milioane de albume.
Cele mai multe dintre piese au fost scrise si cantate de Jack Bruce: I Feel Free, White Room, Politician si probabil cel mai cunoscut - Sunshine Of Your Love.

Jack Bruce spune ca membri trupei s-au separat in noiembrie 1968, atunci cand se aflau in culmea gloriei, din cauza orgoliilor prea mari ale fiecaruia.
"Au fost mai multe motive, de exemplu diferentele muzicale dintre noi. Nu ne mai suportam. Si au mai fost si celebrele certuri intre mine si Ginger Baker. Numai Eric Clapton statea la mijloc si incerca sa ne impace." "De atunci, ne-am mai reunit de doua ori, odata in 1993 si inca o data anul trecut. Sper ca si cei de la Pink Floyd sa aiba parte de o experienta similara," spune Jack Bruce.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.