LifeStar 8 Mai 2009 02:37
Melodia Elenei Gheorghe, "Balkan Girls", care va reprezenta Romania la Eurovision 2009, se claseaza pe locul 32 al preferintelor utilizatorilor de internet, conform unui clasament intocmit, joi, de Google.
Pe primele trei locuri se afla norvegianul Alexander Rybak cu "Fairytale", reprezentanta Turciei, Hadise, cu melodia "Düm Tek Tek", si Sakis Rouvas, din Grecia, cu piesa "This Is Our Night". Punctajele celor clasati pe podium, potrivit Google, sunt 328, 302 si 246.
Renumita cantareata franceza, Patricia Kaas, ocupa locul patru cu melodia "Et S'Il Fallait Le Faire", in vreme ce reprezentanta Republicii Moldova, Nelly Ciobanu, se afla pe pozitia 29, inaintea Romaniei, cu melodia "Hora Din Moldova".

Folosind baza de date de care dispune motorul de cautare, in urma numarului de solicitari al pieselor aflate in concurs, se determina popularitatea fiecarui participant si se calculeaza ce scoruri s-ar obtine daca votarea ar avea loc la momentul determinarii clasamentului. Google a creat, de asemenea, un cont pe YouTube, eurovision, unde sunt prezentate videoclipurile celor 42 de participanti in competitia muzicala europeana.

Datele obtinute se centralizeaza in permanenta, iar ca urmare a rezultatelor obtinute, clasamentul se actualizeaza zilnic.
Pentru ca 50% din punctaj se acorda in ultima seara a concursului de catre un juriu format din specialisti, instrumentul utilizat de Google nu poate anticipa, totusi, clasamentul final.

Cele doua semifinale vor avea loc pe 12 si 14 mai, iar marea finala, transmisa in direct la TV in toata Europa, se va desfasura pe 16 mai. In finala concursului vor fi prezente 25 de melodii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.