LifeStar 6 Mai 2009 16:28
Coco Chanel a vrajit o lume intreaga cu farmecul ei, a revolutionat moda si prin aceasta modul de gandire dominant al societatii. Iar Casa Chanel nu lasa aceasta legenda sa dispara din memoria noastra, pentru ca imaginea creatoarei de moda este acum insufletita, in noul clip publicitar Chanel No5, de actrita franceza Audrey Taoutu, care ii seamana izbitor.
Astazi a fost lansata noua campanie Chanel N°5, care o aduce in centrul atentiei pe Audrey Tautou, din filmul “Coco avant Chanel” de Anne Fontaine, lansat luna trecuta.

Noul clip publicitar pentru Chanel N°5, Train de Nuit (Trenul de noapte), regizat de catre Jean-Pierre Jeunet, a aparut astazi, in cea de-a cincea zi, din cea de-a cincea luna a anului, in exclusivitate, pe site-ul Chanel. Coco isi lega adesea activitatea de credinta ca cifra 5 este cea care ii aduce noroc. Dar bogatei incarcaturi simbolice cu care omenirea a investit aceasta cifra, Coco Chanel i-a adugat si valentele stilului si ale bunului-gust, care au fost mai tarziu valorificate in campanii publicitare, cu ajutorul imaginii unor mari dive ca Marilyn Monroe, Catherine Deneuve sau Nicole Kidman.

"Nu este de mirare ca Audrey Tautou a fost aleasa sa reprezinte imaginea noii campanii Chanel N°5," noteaza publicatia TimesOnline. Audrey seamana surprinzator de mult cu marea creatoare de moda, motiv pentru care a fost distribuita si in filmul “Coco avant Chanel”.

“Ce recunosc atat la Chanel cat si la mine sunt inteligenta, spiritul puternic si mandria”, recunoaste Tautou. "Ea are, fara indoiala dreptate”, noteaza jurnalista Justine Picardie, care va publica o biografie a lui Coco Chanel in aceasta toamna la editura HarperCollins.

“Totusi, este izbitoare si asemnaraea fizica dintre Coco si Audrey”, observa Justine Picardie. “Am cautat timp de luni de zile prin arhive imagini cu Chanel, pentru a ilustra biografia pe care inca o scriu, si pot sa va spun ca ambele femei au o prezenta foarte puternica, meorabila, in ciuda delicatetii lor (Tatou are 1, 60m) si este slaba, asa cum era si Chanel. Asemeni lui Coco, Audrey are pielea ca de portelan, obrajii pronuntati, parul ondulat si ochii inchisi la culoare. Ele sunt traducerea a ceea ce numim acum “chic Parisian”, dar provin dintr-o zona rurala a Frantei-Auvergne. Imi amintesc acum de descrierea pe care i-a facut-o Colette lui Coco Chanel in 1932 , vorbeind despre sprancenele ei <<despotice>>, arcuite deasupra <<ochilor de granit>>. Si putem vedea aceasi determinare si pe fata lui Tautou atunci cand iti arunca o privire spunand parca, <<Nu te pune cu mine>>”.

In noul clip Chanel N°5, actrita franceza interpreteaza rolul unei femei misterioase care calatoreste in trenul Orient Express Paris-Istanbul. Este vorba despre povestea romantica a doi calatori: un tanar frumos, al carui rol este jucat de modelul american Travis Davenport, se indragosteste de superba Audrey, pe care o regaseste in final, urmarind parfumul ei. Regizorul Jean-Pierre Jeunet, reuseste astfel, prin intermediul unor imagini artistice desavarsite, sa spuna pvestea unui parfum care a facut istorie, in timp ce frumoasa Audrey ne-o readuce in memorie, mai reala ca oricand ,pe extraordinara Coco Chanel.

“Eu nu ma compar cu marile actrite care au reprezentat imagiea Chanel N°5 in trecut, nu ma vad ca facand parte din directia pe care au impus-o ele, eu ma simt mai aproape de parfumul in sine, de istoria lui si chiar mai aproape de Coco”, a declarat Audrey Tautou, constienta de transferul simbolic care se face intre marele brand de moda si imaginea ei.

Noul Clip Chanel N°5, cu Audrey Tautou, noua imagine Chanel



Trailerul filmului 'Coco avant Chanel', regizat de Anne Fontaine


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.