LifeStar 6 Mai 2009 16:07
Muzicienii isi disputa paternitatea temei muzicale din piesa "Viva La Vida" a britanicilor de la Coldplay, dupa ce trupa rock a fost acuzata, pentru a doua oara, de plagiat, de aceasta data de catre britanicul Cat Stevens, relateaza La Tercera.
Cat Stevens pretinde ca "Viva La Vida" este inspirata de tema muzicala de 18 minute "Foreigner Suite", lansata de el in 1973 si inclusa in melodia din 2008. Acuza de plagiat este cea de-a doua adusa trupei rock, dupa ce chitaristul Joe Satriani a incriminat, la finele lui 2008, faptul ca aceeasi piesa este copiata dupa tema instrumentala din 2004 "If I Could Fly".

"Exista pretentia ca o piesa de la Coldplay este plagiata dupa Joe Satriani, insa, daca ascultati cu atentie, realizati ca este a mea. <Foreigner Suite> este, bineinteles", a declarat Stevens tabloidului britanic The Sun. Stevens nu a lasat sa se inteleaga ca va actiona trupa Coldplay in justitie, dupa cum arata Newsin.

In 2003, The Flaming Lips au decis sa imparta castigurile melodiei lor, "Fight Test", cu Stevens, pentru ca piesa lor avea similaritati considerabile cu hit-ul din 1970 a lui Stevens, "Father And Son".

Cat Stevens, cunoscut acum ca Yusuf Islam, dupa convertirea la islamism, a lansat melodii celebre, ca "Father and Son", "Moonshadow", "Wild World" sau "Trouble".

Albumul "Viva La Vida Or Death And All His Friends" al trupei Coldplay s-a clasat pe primul loc in topul celor mai vandute albume la nivel mondial in 2008, potrivit statisticilor Federatiei Internationale a Industriei Fonografice.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.