LifeStar 5 Mai 2009 18:11
Sotii Berlusconi, aflati in pragul divortului, se acuza reciproc in public prin intermediul presei, o situatie inedita in viata politica italiana, dar expertii sunt de parere ca popularitatea premierului italian nu va avea prea mult de suferit, relateaza AFP.
Seful Guvernului italian a trecut la contraatac. Indoindu-se de posibilitatea unei reconcilieri cu sotia sa, el i-a cerut sa prezinte scuze public pentru acuzatiile sale. Veronica ar trebui sa imi ceara scuze public. Si nu stiu daca acest lucru va fi suficient (...) Este a treia oara cand imi face asa ceva in plina campanie electorala. Este prea mult", a declarat Silvio Berlusconi pentru Corriere della Sera, cotidianul cu cel mai mare tiraj din Peninsula.

"Am mentinut o situatie dificila (casnicia - n.red.) din dragoste pentru copii, dar acum s-a terminat, conditiile nu mai sunt reunite pentru a merge inainte", a spus el pentru La Stampa.

Doua cotidiene italiene, La Repubblica si La Stampa, au afirmat duminica faptul ca Veronia Lario, in varsta de 52 de ani, sotia lui Silvio Berlusconi, in varsta de 72 de ani, a decis sa ceara divortul, potrivit NewsIn.

In urma cu trei zile, Veronica Lario il atacase deja dur pe Silvio Berlusconi pentru intentia sa de a include mai multe starlete locale pe listele electorale ale partidului sau, in vederea alegerilor europarlamentare din iunie. Criticile sotiei l-au determinat pe seful guvernului sa dea inapoi si sa renunte la nominalizarea fotomodelelor pe care le propunea ca eurodeputate.

Totusi, se pare ca picatura care a umplut paharul este faptul ca, in urma cu o saptamana, Silvio Berlusconi s-a dus la petrecerea de majorat a unei tinere blonde, la Napoli, in timp ce la aniversarile propriilor copii nu a participat niciodata, dupa cum sustine Veronica Lario. "Casnicia mea s-a terminat. Nu pot ramane cu un barbat care se vede cu minore", i-ar fi spus Veronica Lario uneia dintre prietenele sale, potrivit La Repubblica.

Berlusconi a respins acuzatiile intr-un interviu acordat luni pentru La Stampa. "As frecventa fete de 17 ani, dupa cum spune doamna. Este o afirmatie pe care nu pot sa o suport. Sunt prieten cu tatal sau: atat. Jur", a afirmat el.

Veronica Lario, care aproape nu este prezenta niciodata la evenimentele publice alaturi de sotul sau, i-a mai reprosat prin intermediul unei scrisori deschise trimise presei, in urma cu doi ani, complimentele facute de acesta in public unei tinere, careia i-a spus ca daca n-ar fi fost deja insurat, ar fi luat-o de nevasta. Este vorba despre Mara Carfagna, fosta prezentatoare de televiziune si candidata la Miss Italia 1997, care intre timp a devenit ministru al egalitatii de sanse in Guvernul Berlusconi.

La Stampa afirma ca anturajul premierul este ingrijorat de consecintele politice ale acestui scandal cu o luna inainte de alegerile europarlamentare, dar majoritatea analistilor se indoiesc ca vor exista repercusiuni importante.

"Nu cred ca acest lucru il va afecta, resorturile popularitatii sale sunt bazate pe alte elemente. Aceasta poveste poate, insa, sa socheze o parte din electoratul sau, italienii catolici practicanti", a explicat politologul Marc Lazar.

Potrivit celui mai recent sondaj al institutului Ipsos, popularitatea Partidului Poporului Libertatii (PDL) al lui Silvio Berlusconi a crescut fata de alegerile legislative din parilie 2008. Astfel, formatiune este creditata cu 40% din intentiile de vor, fata de Partidul Democrat (PD, de stanga) care primeste numai 26,2% din intentii.

"Berlusconi a spus ca acest scandal a fost un complot al stangii, iar italienii il cred. In prezent isi poate permite orice", a comentat editorialistul cotidianului Il Sole 24 Ore, Roberto D'Alimonte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.