LifeStar 5 Mai 2009 16:19
Formatia indie rock canadiana Handsome Furs va sustine vineri, 15 mai, un concert in Clubul Control din Bucuresti. Evenimentul este al treilea din seria OneDay Live, o initiativa independenta de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.
Fondata in 2005 la Montreal, formatia Handsome Furs se compune din frontman-ul Wolf Parade, Dan Boeckner (voce, chitara, drum machine) si sotia sa, Alexei Perry (synth, drum machine). Trupa are la activ doua albume – Plague Park (2007) si Face Control (2009) – lansate de prestigioasa casa de discuri Sub Pop (Nirvana, CSS, Fleet Foxes). Cunoscuti pentru show-urile live ce debordeaza de energie sexuala, cei doi artisti au (in)cantat deja Statele Unite, Canada si mare parte din Europa cu sound-ul lor electro-indie, pe care revista Rolling Stone il asemana cu “The Cure cantand murdar intr-o bomba de fite”.

Proaspat lansat in martie anul acesta, albumul "Face Control" oglindeste experientele avute de Handsome Furs in recentul turneu est-european, cu precadere in Rusia. “Barurile din Moscova au o politica aparte pentru rezervari: chiar daca platesc sume uriase in avans, clientii pot fi trimisi la plimbare de bodyguarzi, daca infatisarea lor ridica suspiciuni. De unde si expresia: fetele la control!” , a spus Dan Boeckner.

Cei doi Handsome Furs marturisesc ca trupa are la baza o etica nomada, calatoriile fiind atat izvorul de inspiratie pentru muzica lor, cat si scena perfecta pentru show-uri. “Amandoi ne dorim in secret sa fim jurnalisti. Credem ca muzica te ajuta sa-ti largesti perspectiva asupra lumii. Cu banii incasati pe un concert la Los Angeles, mergem si cantam in Serbia. Din punct de vedere financiar, e o decizie stupida, dar nu suntem o trupa orientata pe profit”, a declarat Alexei Perry.




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.