LifeStar 4 Mai 2009 01:59
Interpreta Oana Sarbu a declarat sambata ca, dupa filmarile la pelicula de succes "Liceenii", a fost contactata, in repetate randuri, de oameni ai Securitatii, insa nu a cedat incercarilor acestora de a o determina sa devina colaborator.
"Au fost cateva intalniri, vreo patru. M-am trezit, in 1988, la un an dupa terminarea filmarilor la pelicula <Liceenii>, cu o vizita, la Teatrul de Revista 'Constantin Tanase'.

Doi insi in civil, un domn slab, brunet, imbracat intr-un costum specific, cum purtau toti membrii de partid, si o doamna grizonata, tunsa scurt, cu ochelari, in jur de 50 de ani, ingrijita, corpolenta, care mi-au spus ca sunt de la A.R.I.A. (Asociatia Romana de Impresariat Artistic - n.r.), singurul organism prin care artistii romani puteau obtine contracte sa plece in strainatate. La a doua intrevedere, mi-au dat ca punct de intalnire cofetaria hotelului Bucuresti, unde tin minte ca discutia viza oferirea unui contract in strainatate. In cadrul acestei intalniri, tin minte ca am iesit cu ei intr-un parc, undeva, in afara Capitalei, unde am purtat acea discutie, pe care am relatat-o tatalui meu", a povestit artista.

Al treilea punct de intalnire a fost cofetaria Minerva, de pe fostul bulevard Ana Ipatescu, unde, insa, cei doi nu au mai venit. "I-am povestit tatalui meu, din nou, despre cele intamplate si mi-a promis ca la urmatoarea intalnire va veni cu mine. Ultima data cand m-am vazut, singura, doar cu doamna mai corpolenta, la o adresa pe care nu mi-o mai amintesc, mi s-a propus o colaborare cu Securitatea, adica sa semnez si sa fac, periodic, un raport despre activitatea si artistii teatrului Tanase. A fost o noua incercare de a ma face un colaborator al lor, ca persoana publica. Multi artisti au trecut prin asta, unii au reusit asa sa faca rost de contracte in strainatate. Cred ca refuzul categoric al tatalui meu i-a facut sa renunte", a mai spus Oana Sarbu.

Ultima tentativa de racolare, conform relatarilor artistei, s-a realizat telefonic. "Au sunat acasa la parintii mei. L-am dat la telefon pe tatal meu, care le-a spus, limpede, ca nu suntem interesanti de o asemenea colaborare", a precizat artista al carei tata, Romulus Sarbu, a fost balerin si artist de pantomima, lucrand, si el, la Teatrul de Revista "Constantin Tanase".

Interpreta Oana Sarbu a facut primele dezvaluiri despre acest subiect intr-o editie speciala difuzata de Realitatea TV sambata, cu ocazia zilei de 2 mai, Ziua Tineretului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.