Dupa sapte ani de la infiintare, trupa 3Sud-Est se afla, se pare, la un moment de cotitura. Si asta pentru ca Mihai Budeanu, unul dintre componetii formatiei, a decis sa se lanseze in curand solo sub nume de scena Negrutzu. Toti trei baieti au studiouri muzicale la Constanta, insa Mihai este cel care a decis sa faca primul pas. In ce masura va duce acest pas la o posibila ruptura a trupei ramane de vazut. Mihai sustine insa ca pe langa proiectul solo este decis sa continue si cu trupa care l-a lansat si l-a facut celebru.

- Mihai, tocmai ati lansat albumul "Cu capul in nori". Cum a fost primit de public acest nou material?

- Destul de bine. Am inteles ca numai in prima saptamana s-au vandut foarte multe exemplare. Suntem multumiti de ce a iesit. Pe album sunt noua piese, fiecare am compus cate trei in studourile noastre personale.

- Inteleg ca lansezi in curand noul tau proiect solo. In ce masura va afecta acesta prestatia ta din trupa?

- N-are nici o legatura albumul pe care-l scot cu trupa. Voi continua si cu 3Sud-Est. Primul meu album solo poarta numele Negrutzu. Este un album care impleteste foarte bine doua stiluri muzicale mai greu de abordat in Romania - rīnīb si soul. Impreuna cu baietii de la studioul meu de productie am compus, produs si orchestat toate cele 16 piese ale ale materialului. Am o colaboarare deosebit de interesanta cu Simona Nae, una dintre cele mai bune voci ale noastre, si cu un rapper aflat la inceput de drum - Maran la piesa "M-ai mintit". Tocmai am filmat videoclipul in urma cu aproximativ o saptamana si urmeaza sa fie lansat pe canelele de specialitate foarte curand.

- Ai de gand sa lansezi noi nume la studioul tau de productie? Sa devii un nou Moga?

- Am multi artisti care vor lucra in vara asta in studioul meu. De altfel, cred ca nici macar n-o sa mai am timp de plaja, pentru ca o sa stau foarte mult in studio. Printre cei cu care lucrez momentan se numara: Cristina Rus, Ramona Otelea, Blue Ice (trupa lui Paul- ex Gaz pe foc), Boogie si Fritz si chiar sora mea Stefania, care va lansa in curand un material sub numele de Bless. Sincer, nu vreau sa devin un nou Moga. Ceea ce ne intereseaza pe noi este sa facem muzica de calitate.

- Sa inteleg ca v-ati luat adio de la vacanta in vara asta?

- Noi oricum suntem din Constanta, asa ca vom avea multe concerte pe litoral si poate prindem si cateva ore de plaja printre picaturi.

- Nu va intereseaza sa va lansati si pe piata internationala?

- Deocamdata nu. Suntem multumiti ca inca suntem un nume pe piata interna si poate cand se va ivi sansa sa ne lansam si in afara, nu vom da inapoi.

- Aveti in spate sapte ani de experienta. Vi se pare ca piata muzicala din Romania a evoluat in tot acest timp sau dimpotriva?

- A facut un pas spre muzica buna. Cam atat.

- Daca ar fi s-o luati acum de la capat ati face-o?

- Greu de spus. In ziua de azi este mai greu sa te lansezi. Noi cand ne-am lansat, ne-am bazat mai mult pe talent. Acum primeaza banii.

- V-ati imbogatit din muzica?

- Nu. In Romania astazi exista o clasa bogata si una saraca. Clasa de mijloc nu prea e dezvoltata. Noi putem spune ca ne incadram in aceasta clasa de mijloc. Adica: avem case, masini, un trai decent, dar nu putem spune ca suntem bogati, ca traim in lux. Daca un CD ar costa si la noi 9-10 euro ca afara, poate am fi si noi bogati ca vedetele din strainatate.

Noi ne invartim si in lumea buna, dar cantam si pentru publicul larg. Important e ca artist in Romania sa se situezi undeva pe la mijloc, sa fii modest in ultima instanta.

- Logodnice aveti?

- Avem. Toti trei avem prietene de foarte multi ani, dar pe care am vrut sa le tinem mai ferite de ochii presei si de scandaluri. Nu suntem genul de trupa care sa ne cladim cariera pe scandaluri, desi e la moda.