Pentru o tanara care nu a implinit inca 20 de ani, Dana Rogoz are o carte de vizita impresionanta: in copilarie, a activat in Minisong-ul condus de Ioan Luchian Mihalea, apoi a "lucrat" la Teatrul Evreiesc de Stat, urmand ca de la 9 ani sa intre in lumea televiziunii, cu rolul Abramburica din "Abdracadabra" - emisiunea lui Marian Ralea. Incepand din 2001, a prezentat rubrica meteo in cadrul Stirilor PRO TV de la ora 17.30, dupa care intrat pe piata sitcom-urilor, la inceput cu "La Bloc" si, mai nou, in "Fete cu lipici". Pe langa cele doua seriale, Dana este studenta la doua facultati: UNATC si Comunicare Relatii Publice. In ciuda acestui program infernal, "Abramburica" nu se plange. Din contra...

- Esti studenta la doua facultati si actrita in doua sitcom-uri. Nu este o povara cam mare?

- Nu am motive sa ma plang. Eu am ales sa fiu studenta la doua facultati, stiind ca o sa am in acelasi timp si foarte mult de filmat. Daca intr-adevar vrei sa faci ceva, reusesti. Ai timp de toate pana la urma! Nu spun ca e foarte usor, dar nu e o "povara".

- Cum faci fata acestui program infernal cu filmari si scoala, in conditiile in care se aduna si sesiunile? Poti sa te ocupi de ambele activitati in egala masura sau exista si un "plan secund"?

- Lucrez de mica in televiziune, de pe vremea cand eram in clasa a II-a. De atunci, mi s-a incarcat foarte tare programul, cu filmarile pentru "Abracadabra". Tot de atunci, m-am ambitionat si mi-am propus sa nu las scoala pe locul doi, ci sa incerc sa le impac cat mai bine. Bineinteles ca trebuie sa-ti faci un program foarte bine organizat, ca sa iti mai pastrezi si ceva timp liber pentru relaxare. In sesiune e mai greu, pentru ca se aduna examenele de la amandoua facultatile. Oricum recunosc: UNATC e pe primul loc, si intai ma ocup de examenele de aici si apoi de cele de la Comunicare, pentru care invat "ca studentul" in ultimul moment, eventual in noaptea dinaintea examenului. Prima sesiune a trecut chiar neasteptat de bine. Nu am nici o restanta si sper ca si sesiunea asta sa treaca la fel.

- UNATC si Comunicare Relatii Publice! Spre care dintre cele doua domenii ai opta? Din ceea ce se vede pana acum, s-ar spune ca spre actorie...

- Asa este, dar nu strica sa ai pe viitor si o rezerva. Niciodata nu stii ce se poate intampla.

- Cum ai caracteriza traseul tau la tv: de la Ambramburica la meteo si acum in cele doua sitcomuri? Ai scapat de porecla "Abramburica" sau mai esti alintata din cand in cand in acest fel?

- Am trecut prin multe emisiuni de televiziune si acesta zic eu ca a fost un mare avantaj, pentru ca de la fiecare am invatat cate ceva. Eu m-am decis sa dau la actorie de cand eram "Abramburica", in urma colaborarii cu Magi (Marian Ralea). Lumea imi mai spune inca Abramburica, dar cu drag, cu nostalgie, si asta ma bucura. Mi se mai spune si Mimi, iar altii stiga tare: "Uite-o pe Dana Rogoz!".

- Atat in "La Bloc", cat si in "Fete cu lipici" exista un fel de gasca de fete. Cu care dintre colegele tale te intelegi mai bine?

- In "La Bloc" si in "Fete cu lipici" filmez mai mult cu Adina si Roxana, adica cu Laura Cosoi si Tili Nicolae. Ne intelegem foarte bine si chiar n-as putea face diferenta intre ele. Fiecare are stilul ei, calitatile ei si, daca am vreo problema, stiu ca pot plange pe umarul lor.

- Relatia de pe platouri se continua si in afara lor? Ma gandesc la iesiri "ca fetele", la petreceri... Ai timp si pentru asa ceva?

- Din cand in cand mai iesim la o pizza sau la cumparaturi... "ca fetele". Dar, din pacate, nici una dintre noi trei nu are prea mult timp liber. Oricum, ne vedem aproape zilnic pentru filmari si in pauze avem timp sa vorbim suficient despre toate si toti.

- Care ar fi tinta Danei Rogoz din punct de vedere actoricesc Vei ramane in productii de televiziune sau te gandesti ca, la un moment dat, sa treci pe marele ecran?

- Vreau sa raman in televiziune cat mai mult, dar vreau sa fac si filme. Am jucat deja intr-un lung-metraj in regia lui Andrei Blaier, "Dulcea sauna a mortii", acum cativa ani. Nu stiu ce o sa se intample pe viitor, dar acum imi doresc sa fac de toate: si televiziune, si teatru, si film.

- In final, ajungem evident si la vacanta, ca, deh!, doar e vara. Cum arata agenda verii acum cand vei scapa si de scoala, si de seriale?

- Chiar acum planuiesc o plecare in strainatate, imediat dupa terminarea sesiunii. Voi vizita mai multe tari din Europa, dar voi sta mai mult in Belgia si Italia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.