Filmele de succes "Changeling", "Frost/Nixon", "Avocatul diavolului", "Atractie fatala" si "Madagascar" vor fi disponibile pe DVD, din luna mai, si in Romania, au anuntat distribuitorii.

"Changeling" (2008), cu Angelina Jolie interpretand rolul unei mame care isi cauta cu disperare copilul, este o pelicula inspirata din fapte reale petrecute in America anilor '20. Regizat magistral de Clint Eastwood, filmul a fost nominalizat la trei categorii ale galei Oscar 2009, scrie NewsIn.

Pelicula "Frost/Nixon" (2008), care a avut cinci nominalizari la Oscarurile de anul acesta, este regizata de Ron Howard, cunoscut pentru "The Da Vinci Code", "A Beautiful Mind" si "Cinderella Man". Filmul urmareste cele 11 interviuri acordate de Richard Nixon, in 1977, in talk-show-ul lui David Frost, punctul culminant fiind declaratia sa legata de asumarea vinovatiei in scandalul Watergate. In rolurile principale apar Michael Sheen si Frank Langella.

Filmul "Avocatul diavolului" ("Primal Fear", titlul original), lansat in 1996, in regia lui Gregory Hoblit, este povestea unui avocat arogant (Richard Gere) care preia cazul unui tanar (Edward Norton) acuzat de uciderea unui preot. Filmul l-a facut celebru pe Norton, care a primit, in 1997, Globul de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar si a fost nominalizat la Oscar.

Productiile "Madagascar" (2005) si "Madagascar: Escape 2 Africa" (2008) formeaza una dintre cele mai populare serii de animatie ale ultimilor ani, cu incasari de aproape 200 de milioane de dolari fiecare in toata lumea. Filmele prezinta aventurile unor animale de la gradina zoologica din New York, leul Alex, zebra Marty, girafa Melman si hipopotamul Gloria, ale caror voci au fost "imprumutate" de la actori printre care Ben Stiller, Chris Rock si David Schwimmer.

Tot in mai va fi lansat pe DVD filmul "Ofiter si gentleman" (1982), o drama romantata in regia lui Taylor Hackford, cu Richard Gere si Debra Winger in rolurile principale. Filmul a castigat doua premii Oscar - pentru cel mai bun actor in rol secundar (Louis Gossett Jr.) si pentru cea mai buna coloana sonora.
Atrag atentia, de asemenea, pelicula din 1987 "Atractie fatala", cu Michael Douglas si Glenn Close, considerata de critici drept unul dintre cele mai bune thriller-uri ale ultimilor 30 de ani, precum si "Baiatul in pijamale vargate" (2008), o emotionanta drama despre prietenia dintre un copil evreu si fiul comandantului unui lagar de concentrare.

Alte productii interesante care vor ajunge pe DVD, in luna mai, si in Romania sunt "Rascumpararea" (1996), un excelent film de actiune cu Mel Gibson, si cunoscuta "Ratiune si simtire" (1995), cu Emma Thompson, Kate Winslet si Hugh Grant, ecranizare a romanului scris de Jane Austen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.