"Morometii", "Nunta muta", "Elevator", "Weekend cu mama" si "Pescuit sportiv" sunt printre peliculele care vor fi prezentate la Londra, intre 1 si 4 mai, in cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului de Film Romanesc ALL CHANGE, informeaza organizatorul, Fundatia Culturala Ratiu din Londra.

In cele patru zile de festival, din randul invitatilor speciali vor face parte si regizorii Stere Gulea si Horatiu Malaele, care au realizat "Morometii" si, respectiv, "Nunta muta", precum si actorii Victor Rebengiuc (protagonistul ecranizarii romanului scris de Marin Preda), Andi Vasluianu si Andrei Dascalescu.

Regizorul peliculei "Pescuit sportiv", Adrian Sitaru, va fi reprezentat la festival si de productia "Valurile", realizata in 2007.

Alte filme romanesti incluse in programul proiectiilor londoneze sunt "Cealalta Irina", in regia lui Andrei Gruzsniczki, care va avea premiera oficiala in Romania la toamna, in cadrul TIFF, "Constantin si Elena", regizat de Andrei Dascalescu, si "Schimb valutar", in regia lui Nicolae Margineanu.

Gazduit de Curzon Mayfair Cinema, festivalul va fi deschis, pe 1 mai, de "Nunta muta", si se va incheia, pe 4 mai, cu proiectia celui mai recent film regizat de Stere Gulea, "Weekend cu mama".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.