Animatia, care va fi lansata in noiembrie in SUA, o aduce in prim-plan pe printesa Tiana, impreuna cu un mesaj cultural foarte important, dupa cum spun expertii americani.

"The Princess and the Frog", noua animatie de la Disney, vine in noiembrie cu o premiera importanta, noteaza presa americana: Tiana, protagonista filmului, este o printesa moderna, de culoare, din New Orleans.

Dupa zece ani in care printesele au lipsit din productiile Disney, compania le readuce in atentie, alaturi de un mesaj cultural esential. Tiana vine in contextul in care Michelle Obama este prima doamna a Statelor Unite si fetele ei, Sasha si Malia, traiesc, parca, o poveste devenita realitate la Casa Alba, incoronand un an cu o vizibilitate extraordinara pentru femeile afroamericane, scrie Washington Post.

Oprah isi aduce vocea

“Este prima printesa moderna americana, si, faptul ca este de culoare, trimite un mesaj important”, spune Cori Murray, entertainment director la revista "Essence“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.