Diva si-a petrecut sarbatorile de Pasti in Romania, alaturi de mama ei si de Ioana, fiica ei adoptiva. Sotul ei, Roberto Alagna, a ramas la Londra, dar au vorbit la telefon zilnic.
Angela Gheorghiu a venit in tara pentru a-si revedea mama, la Adjud, localitatea natala, si pentru a participa la slujba de Inviere de la Manastirea Voronet. Celebra artista a cantat alaturi de maicute pe tot parcursul slujbei religioase. In Bucovina au insotit-o mama, fiica ei adoptiva, Ioana, si o prietena a acesteia.

Diva s-a apropiat de maicutele de la Voronet in august 2001, cand TVR Cinema, in colaborare cu BBC, a realizat documentarul "Calatoria Angelei Gheorghiu in Romania“, film difuzat odata cu lansarea canalului cultural BBC 4. Gheorghiu, in postura de interpreta si de narator, a prezentat publicului, pe pelicula, cateva dintre manastirile Bucovinei - Voronet, Neamt, Humor si Sucevita -, si a interpretat lucrari de muzica sacra romaneasca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.