Silvio Berlusconi a reusit sa dea nastere unei noi polemici in Peninsula, desi de data aceasta nu replica, ci postura sa a fost una incendiara. Acoperit doar cu o esarfa, inaripat si privind-o indragostit pe Mara Carfagna, primul ministru italian este subiectul catorva picturi semnate Fillipo Panseca.
Artistul italian Filippo Panseca a reusit sa prelucreze poze originale ale triunghiului amoros format din Berlusconi, sotia sa, Veronica Lario si ministrul Egalitatii de Sanse, Mara Carfagna. Acesta i-a ilustrat digitalizat si semi-nud in noua sa expozitie Art & Savonnerie din Savona, nord-estul Italiei.

Povestea de dragoste mutata acum pe o panza de tablou, a fost un incident pentru care premierul italian a trebuit sa-i dea socoteala sotiei sale in 2007, cand se zvonea ca are o aventura cu ministrul Mara Carfagna. Potrivit Independent, acesta a declarat atunci milioanelor de italieni care-l urmareau la TV, ca daca nu ar fi fost deja insurat ar fi cerut-o de sotie. Dupa incident, sotia sa, Veronica Lario, a obtinut, tot in direct, scuze din partea lui Berlusconi.

Lucrarile lui Panseca au inceput sa circule de ieri prin intreaga Peninsula si in strainatate, insa, artistul in varsta de 69 de ani declara, potrivit Times, ca prin aceste lucrari nu a vrut decat sa prezinte un omagiu personalitatii marcante a lui Silvio Berlusconi. Sotia politicianului in varsa de 72 de ani a refuzat sa faca declaratii in legatura cu aceasta "gafa" artistica, in timp ce ziarul genovez "Il Secolo XIX" declara stare de "scandal" in Savona. Artistul sustine insa ca daca Berlusconi va cumpara tablourile, intreaga suma va fi donata victimelor cutremurului de la Abruzzo.

Fillipo Panseca
s-a nascut in Palermo, la 5 martie 1940 si este cunoscut ca un artist prolific in Peninsula. Pana acum a realizat nu mai putin de 70 de expozitii in Italia si in alte tari. S-a facut remarcat si ca arhitect si scenograf al congreselor Partidului Socialist Italian realizand lucrari precum Piramida din Milano (1989), Arcul de Triumf din Bari (1991) si Templul din Rimini (1987).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.