Cele mai gustoase preparate din lume pot fi savurate la restaurantul spaniol El Bulli, patronat de cunoscutul bucatar Ferran Adria, potrivit clasamentului realizat de publicatia britanica Restaurant Magazine, considerat un reper in domeniul culinar

Unde poti lua cea mai buna masa din lume Cea mai buna masa din lume poate fi luata la restaurantul spaniol El Bulli

El Bulli, renumitul restaurant catalan situat in oraselul Rosas, la 177 de kilometri de Barcelona, s-a clasat pe primul loc in top pentru al patrulea an consecutiv. Restaurantul spaniol este urmat de Fat Duck, condus de bucatarul englez Heston Blumenthal, prieten bun cu Adria.

Restaurantul parizian Pierre Gagnaire, detinut de bucatarul cu acelasi nume, a coborat de pe locul trei, pe care il ocupa anul trecut, pe locul noua. In locul lui, pe podium a urcat restaurantul Noma din Copenhaga, detinut de tanarul bucatar Rene Redzepi.

Ferran Adria spune ca un mare merit pentru pozitia de lider detinuta de El Bulli ii revine lui Heston Blumenthal. "El mi-a aratat ce inseamna onestitatea in aceasta meserie", a declarat spaniolul.

Ferran Adria, considerat unul dintre intemeietorii asa-numitei bucatarii moleculare, se foloseste de chimie si fizica pentru a crea adevarate minuni culinare precum cirese albe din iaurt si flori de soc sau "noduri sferice din iaurt, cu teci de gheata, capere si unt negru. Blumenthal este de asemenea un adept al bucatariei moleculare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.