Cei doi regizori romani vor fi, in opinia celor de la Variety, principalele nume ale sectiunii Un Certain Regard din cadrul Festivalului de pe Croazeta.

Dupa ce Palme d’Or-ul obtinut de Mungiu in 2007 a ridicat capitalul de imagine al cinematografiei romanesti la cote fara precedent, prezenta regizorului "4, 3, 2“ si a lui Corneliu Porumboiu in competitia de anul acesta, sub umbrela Un Certain Regard, este aproape o certitudine.

Cel putin asta sustin abonatii la pronosticuri bazate pe surse credibile, jurnalistii de la "Variety“, cu o saptamana inainte de anuntarea oficiala a participantilor la editia din acest a Festivalului de Film de la Cannes.

Daca Porumboiu primea in 2006 Premiul Camera d’Or pentru "A fost sau n-a fost“, de data aceasta se pare ca va candida pe Croazeta cu lungmetrajul "Politist, adjectiv“, iar Cristian Mungiu va reveni cu "Amintiri din Epoca de Aur“, film omnibus din care marele castigator al Cannes-ului din 2007 a regizat doar doua episoade, restul fiind semnate de Hanno Hoffer, Ioana Uricariu, Razvan Marculescu si Constantin Popescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.